KSS Fiksuvalinta

Valitse uuden tyyppinen sähkösopimus - vaikuta fiksulla sähkönkäytölläsi sopimuksesi hintaan!

 • Määräaikainen 12 kk tai 24 kk
 • Vaikuta valitsemalla käyttötuntisi
 • Vakautta hintavaihteluihin
 • Kohteisiin, joissa kulutus enintään 5 000 kWh vuodessa

KSS Fiksuvalinta

KSS Fiksuvalinta on vuoden tai kahden määräaikainen sähkösopimus kohteisiin, joissa vuosikulutus jää alle 5000 kWh/vuosi. Vuosiraja 5000 kWh jaetaan tasan jokaiselle kuukaudelle, jolloin kuukausirajaksi tulee 417 kWh. Jos sähköä kuluukin tätä enemmän, maksat ylimenevästä osuudesta pörssisähkön kuukauden keskihinnan ja siihen lisättävän marginaalin.

Lisäksi energian hintaan lisätään tai siitä vähennetään käyttövaikutuksen määrä. Käyttövaikutuksen määrä riippuu siitä, mihin aikaan kulutat sähköä. Keskimäärin käyttövaikutus vaihtelee -3 ja +3 snt/kWh:n välillä.

Käyttövaikutus lasketaan jokaiselle kuukaudelle erikseen. Se syntyy, kun yleistä pörssisähkön kuukauden keskihintaa verrataan sinun omaan sähkönkäytön kuukauden keskihintaan (lasketaan pörssisähköhinnoista). Näiden lukujen erotus on käyttövaikutuksen määrä. Mikäli oma keskihintasi on pienempi kuin pörssisähkön keskihinta, energian hintasi alenee. Jos keskihintasi on suurempi kuin pörssisähkön keskihinta, energian hintasi nousee.

KSS Fiksuvalinta on mahdollista valita kohteisiin, joissa sähkön vuosikulutus on enintään 5 000 kWh vuodessa.

Kuinka lasku muodostuu?

Pekka käyttää asunnossaan, marraskuussa 2023, 385 kWh sähköä. Hän on onnistunut käyttämään suurimman osan sähköstä pörssin halvoilla tunneilla. Näin ollen Pekka saa käyttövaikutuksensa muodostumaan -0,7 snt/kWh.

Pekan lasku siis tulee olemaan marraskuulta seuraava:

 • Perusmaksu 4,39 €

 • Kuukausirajan (417 kWh) alittava energia laskutetaan kiinteällä hinnalla: 385 kWh * 8,24 snt/kWh = 31,72 €

 • Käyttövaikutus laskutetaan koko kuukauden käytöstä: 385 kWh * (-0,7 snt/kWh) = -2,70 € Loppusumma laskulla 4,39 € + 31,72 € -2,70 € = 33,41 €

Esimerkissä on käytetty energian hintana 8,24 snt/kWh ja ylittävän osuuden marginaalina 0,65 snt/kWh.

Vakaa hintataso, jossa fiksu sähkönkäyttö alentaa hintaa entisestään


Käyttövaikutuksen sisältävä sähkösopimus tarjoaa sähkönhinnalle vakaan perustason ilman pörssisähköstä tuttuja suuria hintapiikkejä. Pörssisähkön tuntihinnan seuraaminen on kuitenkin tärkeä osa asiakkaan arkea ja käyttövaikutustuotteesta hyötymistä.

Kun pörssisähkön tuntihinta on korkealla, vaikuttaa se tavallisesti myös käyttövaikutussopimuksen omaavan hintaan nostavasti. Toisaalta sinulla on silloinkin erinomainen mahdollisuus alentaa maksamasi sähkönhinnan perustasoa käyttövaikutuksen kautta – ohjaat vain sähkönkäyttöäsi vuorokauden edullisimmille tunneille.

Voit seurata käyttövaikutuksen toteutumista helposti Muutakin -sovelluksellamme. Käyttövaikutuksen seurannan avulla näet kuinka olet onnistunut ohjaamaan sähkönkulutustasi edullisille tunneille.

Pörssisähkön hinta

snt/kWh
Päivä
Hinta-asetukset
Selitteet
 • gradient yellow to red

  Pörssisähkön hinta

 • gradient green to blue

  Negatiivinen pörssisähkön hinta

 • gradient red to green

  Hinnan keskiarvo

Nostot

Kysymyksiä ja vastauksia

Perhe retkeilee ulkona syksyisessä maastossa. Puissa ei ole enää lehtiä. Vaalea hiuksinen nainen pitelee sylissään sinipukuista lasta. Taustalla mies pitelee olkapäillään vaaleanpuna pukuista lasta.

Tutustu muihin sähkösopimusvaihtoehtoihin

KSS Energian sähkösopimusvaihtoehdoista löydät sähkösopimuksen jokaiseen kotiin. Asuitpa sitten kerrostalossa, pari- tai rivitalossa tai omakotitalossa, on meillä aina sopiva vaihtoehto juuri sinun kotiisi.

Tutustu sähkösopimuksiin

Muutakin® -mobiilisovellus mukavoittaa energia-arkea

Se auttaa säästämään energiakustannuksissa tarjoamalla sähkönkulutustiedot ja havainnollistamalla käyttövaikutuksia ymmärrettävästi.

Lue lisää

Valtakunnallisessa Sähkökin on makuasia -kampanjassa voit selvittää oman sähkötyyppisi!

KSS Valinta on esimerkiksi näiden sähkötyyppien makuun: vikkeläliikkeinen, dataeläjä, vaihtamalla voittoon, maksiperhe Melkoinen, säästäjä säästämisen ilosta, ehtijä, eläkkeelle ehtivä, uuskuvioista nauttiva, rempparallin kesyttäjä, mikroyrittäjä ja omavaraisuutta tavoitteleva.

Aloita testi
1.1.47