Mies seisoo syksyisessä säässä ulkona ja katsoo järvelle. Hän on levittänyt kädet levälleen. Miehellä on oranssi pipo, ruutupaita, vaalea toppaliivi ja käsineet. Taustalla näkyy ruskaisia puita ja kalliota.

KSS Vapaus

Valitse uuden tyyppinen sähkösopimus - vaikuta sähkön käytölläsi sähkösopimuksen hintaan!

 • Toistaiseksi voimassa oleva
 • Vaikuta sähkösopimuksesi hintaan
 • Vakautta hintavaihteluihin

Miksi KSS Vapaus?

KSS Vapaus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, jossa voit itse vaikuttaa sopimushintaasi valitsemalla sähkönkäyttötuntisi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ajoittamalla sähkönkäyttöäsi vuorokauden eri tunneille, se vaikuttaa joko laskevasti tai nostavasti sähkösopimuksesi hintaan. Voit tilata uuden sähkösopimuksen helposti, se vie aikaa vain muutaman minuutin!

Käyttövaikutus: Vaikuta valitsemalla omat käyttötuntisi


Käyttövaikutuksen määrä riippuu siitä, mihin aikaan kulutat sähköä. Keskimäärin käyttövaikutus voi vaihdella -3 ja +3 snt/kWh välillä. Sähkön käyttöä ohjaamalla, voit parhaimmillaan saada jopa yli -10 snt/kWh hyödyn. Alta löytyvässä kuvaajassa on näkyvissä pörssisähkön tuntihinnat. Sinun kannattaa keskittää sähkön käyttöä keskiarvon alittaville tunneille ja puolestaan vähentää sähkön käyttöä keskiarvon ylittäviltä tunneilta. Eri vuorokausina edulliset tunnit voivat ajoittua eri ajankohdille. Parhaiten keräät miinusmerkkistä käyttövaikutusta seuraamalla sähkön spot-hintoja ja keskittämällä sähkönkäytön vuorokauden sisällä kaikkein halvimmille tunneille - jotka osuvat yleisimmin yöaikaan. Mitä enemmän pystyt ajoittamaan sähkön kulutusta edullisiin ajankohtiin, sitä enemmän säästät!

Pörssisähkön hinta

snt/kWh
Päivä
Hinta-asetukset
Selitteet
 • gradient yellow to red

  Pörssisähkön hinta

 • gradient green to blue

  Negatiivinen pörssisähkön hinta

 • gradient red to green

  Hinnan keskiarvo

Nostot

Kysymyksiä ja vastauksia

Fingridin volyymimaksu

Perhe retkeilee ulkona syksyisessä maastossa. Puissa ei ole enää lehtiä. Vaalea hiuksinen nainen pitelee sylissään sinipukuista lasta. Taustalla mies pitelee olkapäillään vaaleanpuna pukuista lasta.

Tutustu muihin sähkösopimusvaihtoehtoihin

KSS Energian sähkösopimusvaihtoehdoista löydät sähkösopimuksen jokaiseen kotiin. Asuitpa sitten kerrostalossa, pari- tai rivitalossa tai omakotitalossa, on meillä aina sopiva vaihtoehto juuri sinun kotiisi.

Tutustu sähkösopimuksiin
1.1.31