Kesäinen kerrostalokortteli ulkoapäin kuvattuna. Edessä olevassa trendikkäässä kerrostalossa lasitetut parvekkeet ja viherkasveilla sisustetut parvekkeet. Takana punatiilisiä kerrostaloja.

Aurinkovoimalat taloyhtiöille avaimet käteen -ratkaisuna

Oma aurinkovoimala edistää taloyhtiön vihreää siirtymää hallitusti ja kustannustehokkaasti. Aurinkopaneelit tuottavat taloyhtiöllesi puhdasta energiaa ja säästöä vuosikymmenien ajan.

Varaa ilmainen kartoitus

Aurinkoenergiaa koko taloyhtiön käyttöön

Aurinkosähköjärjestelmällä tuotatte taloyhtiössä uusiutuvaa energiaa omavaraisesti. Käytännössä se tarkoittaa vähemmän sähköverkosta ostettua sähköä ja sitä kautta tulevaa kustannussäästöä. Itse tuotetusta aurinkoenergiasta ei tarvitse maksaa sähkönsiirtoa tai sähköveroa.

Miksi aurinkopaneelit taloyhtiöön?

 • Kustannussäästöt

 • Omavaraisuus

 • Pienempi hiilijalanjälki

 • Nostaa taloyhtiön arvoa

Aurinkovoimalan tuotto ohjataan kattamaan taloyhtiön yhteisten tilojen sähköntarvetta, mutta myös taloyhtiöiden asukkaat voivat hyödyntää aurinkopaneelien tuottamaa energiaa energiayhteisön kautta. Energiayhteisö määrittyy paikallisen jakeluverkkoyhtiön säädösten mukaisesti, KSS Verkko Oy:n alueella Energiayhteisöpalvelu on jo käytössä.

Iso lainausmerkki

Alkuinvestoinnin jälkeen tarjolla on ilmaista energiaa vuosikymmeniksi!

Aurinkopaneeliratkaisut reilulla takuulla

Asennuksen jälkeen aurinkovoimala tekee työtään itsenäisesti eikä vaadi sen suurempaa seurantaa. Myönnämme kaikille asennukseen liittyville osa-alueille reilun takuun, esimerkiksi aurinkopaneeleille rajoitetun 25 vuoden tuottotakuun.

KSS Energia tarjoaa Kymenlaakson alueella taloyhtiöille aurinkopaneeliratkaisut helposti avaimet käteen -pakettina. Pääkaupunkiseudulla ja muualla Etelä-Suomessa aurinkovoimalat taloyhtiöille toimittaa KSS Energia -konserniin kuuluva Suomen Energia-Urakointi (SEU).

Avaimet käteen -toimitus sisältää asennettavuuskartoituksen, laitteistot, asennuksen sekä opastuksen.

Tutustu taloyhtiöpaketteihin ja pyydä asiantuntijamme kartoituskäynnille!

Aurinkopaneelipaketit taloyhtiölle

Product image

Taloyhtiölle S

 • Sopii kiinteistöön, jonka vuosikulutus on 18 000-30 000 kWh
 • Paneeliteho yht. 9,35 kWp
 • 22 kpl 430W paneelia
 • Hinta alk. 9 900 € sis. 24 % alv.
Varaa kartoitus
Product image

Taloyhtiölle M

 • Sopii kiinteistöön, jonka vuosikulutus on 30 000-50 000 kWh
 • Paneeliteho yht. 13,60 kWp
 • 32 kpl 430W paneelia
 • Hinta alk. 12 900 € sis. 24 % alv.
Varaa kartoitus
Product image

Taloyhtiölle L

 • Sopii kiinteistöön, jonka vuosikulutus on 50 000-70 000 kWh
 • Paneeliteho yht. 20,40 kWp
 • 48 kpl 430W paneelia
 • Hinta alk. 18 400 € sis. 24 % alv.
Varaa kartoitus

Räätälöidyt ratkaisut

Kaksi keski-ikäistä miestä huomioliivit päällä tutkimassa maa-asennettujen aurinkopaneelien säätöjä.

Suurten kohteiden aurinkovoimalat

Suunnittelemme ja toimitamme myös suurempien kohteiden aurinkovoimalat ammattitaidolla. Saat meiltä taloyhtiösi tarpeisiin räätälöidyt aurinkovoimalaratkaisut avaimet käteen -palveluna.Varaa ilmainen kartoitus

Aiheeseen liittyvää

Paljonko taloyhtiön aurinkopaneelit tuottavat?

Se selviää kartoituskäynnillä. Asennettavuuskartoituksessa asiatuntijamme arvioi asennuspaikan soveltuvuuden aurinkosähkön tuottamiseen sekä mitoittaa aurinkosähköjärjestelmän tehon taloyhtiön sähkönkulutuksen ja suunnitellun käyttötarpeen mukaan.

Punainen suuri kerrostalo ja aurinkoista sinistä taivasta, jossa pilviharsoa. Taustalla näkyy aurinko ja etuosassa näkyy vihreitä puiden lehtiä.

Tiesitkö? Avustusta taloyhtiöiden energiaremontteihin

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää energia-avustusta kiinteistön energiatehokkuutta parantaviin hankkeisiin. Taloyhtiö voi tarvita aurinkovoiman lisäksi muitakin toimenpiteitä ehtojen täyttymiseen.

Tummat aurinkopaneelit lähikuvassa. Aurinko kuulta kuvan oikeasta reunasta.

Millaisia asioita taloyhtiön kannattaa projektissa huomioida?

Miten taloyhtiön aurinkovoimalaprojekti etenee ja mitä asioita suunnittelussa kannattaa huomioida? Saat meiltä aurinkovoimalat avaimet käteen -toimituksella.

Asiakaskokemus

Mies ja nainen seisovat hymyilevinä punatiilisen kerrostalon edustalla alkutalven säässä. Molemmilla on päällään mustat toppatakit, maassa on pieni kerros lunta. Taustalla näkyvässä kerrostalossa on valkoiset parvekkeet. Pihassa on suuri vaahtera, joka näkyy kuvan toisella laidalla.

Taloyhtiössä kaikki hyötyvät aurinkoenergiasta

Jos taloyhtiö tuottaa sähköä, mihin sitä kannattaisi hyödyntää? Tämä kysymys pohditutti myös kouvolalaisen As Oy Puistokodin hallituksessa, kun aurinkopaneelihanketta lähdettiin viemään eteenpäin. Konkretiaa tarjosivat laskelmat aurinkopaneelien tuotto-odotuksista ja tuoton hyödyntämisestä kohteessa.

Tutustu asiakastarinaan

Sinua palvelevat

Energiaratkaisut Kouvolan seudulla

Timo Tähtinen

MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, energiaratkaisut (kuluttaja-asiakkaat, maatilat)

Askeleet hiilineutraaliin taloyhtiöön

Askeleet hiilineutraaliin taloyhtiöön

Ulkoista taloyhtiösi energiatehokkuuden investoinnit ja kehitys ammattilaiselle. Energy as a KSS Service on kokonaispalvelu, jonka kautta autamme taloyhtiöitä ja yrityksiä saavuttamaan valitsemansa ympäristötavoitteet.

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset taloyhtiön aurinkopaneeleista

1.1.47