Kaksi lasta istuu keltaisella sänkipellolla suuren pyöreän heinäpaalin päällä. Pelolla on myös toinen samanlainen heinäpaali kauempana, sekä kaksi lasten vihreää ja traktoria, joissa on keltaiset penkit. Taustalla näkyy peltoa, aurinkoista vaaleaa taivasta ja ladon katto.

Haluatko sähkösopimuksen, jossa vaikutat sähkön käytölläsi sopimuksesi hintaan?

Ajoittamalla yrityksesi sähkönkäyttöä vuorokauden eri tunneille, se vaikuttaa joko laskevasti tai nostavasti sopimuksen hintaan.

 • Toistaiseksi voimassa oleva
 • Vaikuta sähkösopimuksesi hintaan
 • Vakautta hintavaihteluihin

Miksi KSS YritysVapaus?

KSS YritysVapaus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, jossa voit itse vaikuttaa sopimushintaasi valitsemalla sähkönkäyttötuntisi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ajoittamalla sähkönkäyttöäsi vuorokauden eri tunneille, se vaikuttaa joko laskevasti tai nostavasti sähkösopimuksesi hintaan. Voit tilata uuden sähkösopimuksen helposti, se vie aikaa vain muutaman minuutin!

Vakaa hintataso, jossa fiksu sähkönkäyttö alentaa hintaa entisestään


Käyttövaikutuksen sisältävä sähkösopimus tarjoaa sähkönhinnalle vakaan perustason ilman pörssisähköstä tuttuja suuria hintapiikkejä. Pörssisähkön tuntihinnan seuraaminen on kuitenkin tärkeä osa asiakkaan arkea ja käyttövaikutustuotteesta hyötymistä.

Kun pörssisähkön tuntihinta on korkealla, vaikuttaa se tavallisesti myös käyttövaikutussopimuksen omaavan hintaan nostavasti. Toisaalta sinulla on silloinkin erinomainen mahdollisuus alentaa maksamasi sähkönhinnan perustasoa käyttövaikutuksen kautta – ohjaat vain sähkönkäyttöäsi vuorokauden edullisimmille tunneille.

Voit seurata käyttövaikutuksen toteutumista helposti Muutakin -sovelluksellamme. Käyttövaikutuksen seurannan avulla näet kuinka olet onnistunut ohjaamaan sähkönkulutustasi edullisille tunneille.

Pörssisähkön hinta

snt/kWh
Päivä
Hinta-asetukset
Selitteet
 • gradient yellow to red

  Pörssisähkön hinta

 • gradient green to blue

  Negatiivinen pörssisähkön hinta

 • gradient red to green

  Hinnan keskiarvo

Nostot

Kysymyksiä ja vastauksia

Fingridin volyymimaksu

1.1.44