Arvonlisäverokannan muutos 1.9.2024

Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esittämän lain yleisen arvonlisäverokannan muutoksesta 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Muutos tulee voimaan 1.9.2024. Muutos ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä, uusi arvonlisäverokanta viedään asiakkaidemme laskuille automaattisesti.

Vihreä paitainen ja tummahiuksinen nainen selaa matkapuhelinta. Hänellä on edessä valkoinen pyöreä pöytä, jossa on avoimena vaalea kannettava tietokone sekä vesilasi, vihko ja lasinen vesimuki ja kroisantti puisella leikkuulaudalla. Taustalla näkyy ikkuna, josta tulvii valoa huoneeseen sekä ikkunan alla on valkoinen patteri.

Mikä muuttuu

Yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Muutos tulee voimaan 1.9.2024.

Mitä muutos koskee

Muutos koskee sähkö- ja lämpölaskuja, perusmaksuja sekä kaikkia energiaperusteisia maksuja.

Arvonlisäveron määräytyminen energia- ja perusmaksuissa

Arvonlisävero määräytyy energian toimitusajankohdan mukaan. Ennen 1.9.2024 käytettyä sähköä ja lämpöä ja niitä koskevien perus- ja energiaperusteisten maksujen arvonlisäverokanta on 24 % ja 1.9. alkaen 25,5 %.

Arvonlisäveron määräytyminen arvonlisäverollisissa liittymämaksuissa

Liittymämaksut laskutetaan asiakkailta ennakkoon, jolloin arvonlisäverokanta määräytyy laskun eräpäivän mukaan. Ennen 1.9.2024 erääntyvien laskujen arvonlisäverokanta on 24 % ja 1.9. alkaen erääntyvien laskujen 25,5 %.

Veron pyöristäminen

Veron määrä ilmoitetaan kahden desimaalin tarkkuudella. Matemaattisen pyöristyssäännön mukaan, kun desimaaliluku katkaistaan, niin viimeinen mukaan tuleva numero korotetaan yhdellä, jos ensimmäinen pois jäävä numero on 5 tai sitä suurempi numero.

Muutoksesta viestiminen

Arvonlisäverokannan muutoksesta tullaan viestimään asiakkaillemme laajasti ja monikanavaisesti verkkosivuillamme, laskuilla, sähköisillä tiedotteilla ja tekstiviestillä. Muutos ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä.

1.1.47