Sampsa Lindberg aloittaa henkilöstöjohtajana 1.8.2023

KSS Energia -konsernissa kesästä 2022 lähtien työskennellyt HR-päällikkö Sampsa Lindberg aloittaa 1.8.2023 yhtiön henkilöstöjohtajana ja strategisen johtoryhmän jäsenenä.

Kuvassa KSS Energia -konsernin henkilöstöjohtaja Sampsa Lindberg.

Tehtävässään Lindberg vastaa kasvavan energiakonsernin henkilöstöhallinnon johtamisesta ja kehittämisestä raportoiden toimitusjohtaja Marko Riipiselle.

​​”Energia-ala on merkityksellinen toimiala, jonka osaamisvaatimuksia pitää osata ennakoida” 

”Energia-alan vetovoima on vahvistunut. Alalle hakeutuvat markkinan parhaat osaajat, jotka haluavat merkityksellisen työn ja kiinnostavia urapolkuja. Tämä asettaa tervetulleita haasteita myös alan yhtiöiden työkulttuurin ja työnantajakuvan kehittämiselle”, Marko Riipinen taustoittaa.

”Sampsa Lindberg jatkaa nyt pitkäaikaisen, ansioituneen henkilöstö- ja hallintojohtajamme Marja Ojasen työtä KSS Energian kasvupolulla. Marja on tehnyt meillä lähes kolmekymmentä vuotta määrätietoista, tuloksekasta työtä. HR- ja ICT-prosessimme on modernisoitu ja olemme nykyaikainen, joustava työnantaja. Marjan siirtyessä työelämästä vapaalle saamme Sampsan jatkamaan HR-organisaation kehittämistä”, Riipinen kertoo.

”Meille henkilöstön osaamisen kehittäminen ja hyvän työyhteisön rakentaminen ovat strategian ytimessä. Sampsalla on hyvä ote tulevaisuuden tiimiemme rakentamiseen, innostamiseen ja johtamiseen yhdessä liiketoimintojen kanssa. On myös osattava ennakoida muuttuvan energia-alan osaajamarkkinaa – siinä meillä on yhteinen, mielenkiintoinen tehtävä”, hän toteaa.

”Yrityskulttuuria kehitetään nyt hyvällä sykkeellä”

Sampsa Lindbergillä on vahvaa aiempaa kokemusta HR-organisaation kehittämis- ja johtotehtävistä muun muassa pohjoismaisesta kuljetusalan koulutusorganisaatiosta.

”Jo reilun vuoden KSS Energialla työskenneltyäni otan mieluusti uudet haasteet vastaan. Konsernin osaamispotentiaali on valtava. Yhtiötä viedään eteenpäin hyvällä sykkeellä ja toimeenpanevalla johtamisella”, Lindberg toteaa.

”Odotan työltäni sitä, että pääsen henkilöstölähtöisellä liiketoiminnan kehittämisellä tukemaan KSS Energian tavoitteiden saavuttamista. Arvojemme kirkastamistyö on parhaillaan käynnissä ja kuljemme suunnitelmallisesti kohti strategian mukaista yrityskulttuurimme uudistamista, ylläpitäen samalla laadukasta arkityötämme. Tärkein tehtäväni KSS Energialla on tehdä työkaverieni päivistä aina pikkaisen parempia”, sanoo Lindberg.

1.1.42