Taidepömpeleiden aika on taas täällä!

Taas on aika piristää katukuvaa taiteella! Kouvolan kaupunki, KSS Energia sekä Kymenlaakson Sähkö toteuttavat yhteistyössä kaikille avoimen Taidepömpelit-projektin. Hakuaika on käynnissä 9.6. asti.

Kuvittaja Daria Savolainen poseeraa sähkönjakokaappiin tekemänsä hiiritaideteoksen vieressä.

Vuodesta 2017 asti on Kouvolaa piristämään ilmestynyt joka kesä uusia katutaideteoksia puistomuuntamoiden sekä sähkönjakokaappien pintaan. Tämä jo perinteeksi muodostunut Taidepömpelit-projekti saa jatkoa tänäkin kesänä, ja innokkaiden taiteilijoiden haku on parhaillaan käynnissä.

Projekti toteutuu tänä vuonna aiempaa laajempana, sillä järjestäjäksi on KSS Energian ja Kouvolan kaupungin lisäksi liittynyt Kymenlaakson Sähkö. Vuosi sitten asukkaille tehtyyn karttakyselyyn Taidepömpeleiden toivotuista sijainneista saatiin yli 400 ehdotusta, joten tilausta tälle projektille on.

Kaikki tähänastiset Taidepömpeliteokset sekä muut katutaidekohteet on koottu yhteiselle kartalle: Kouvolan katutaidekohteet. Käy tutustumassa tähän virtuaaliseen taidenäyttelyyn ja hae mukaan tämän kesän projektiin!

Hanke on tarkoitettu ihan kaikille, niin amatööreille kuin ammattilaisillekin, ja osallistua voi yksin tai ryhmässä. Taiteilijoille ei makseta palkkiota, mutta järjestäjät maksavat toteutukseen tarvittavat materiaalit. Tutustu tarkempiin hakuohjeisiin projektin Facebook-sivulla: Taidepömpelit Kouvola | Facebook. Lisätietoja hakuun liittyen voit kysyä myös sähköpostitse osoitteesta taidepompelit.kouvola@gmail.com.

Lisätietoja Taidepömpelit-projektista:

  • Kaisa Niilo-Rämä, kaavoitusarkkitehti, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7404, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi

  • Antti Kokko, rakennuttamispäällikkö, KSS Verkko Oy, puh. 050 5658 599, antti.kokko@kssenergia.fi

  • Sirpa Jokisalo, liittymävastaava, Kymenlaakson Sähköverkko Oy, puh. 05 77801, sirpa.jokisalo@ksoy.fi

    Kuvassa kuvittaja Daria Savolainen ja hänen taideteoksensa Hiiri vuodelta 2022. Kuva on julkaistu hänen luvallaan.

1.1.42