Urakointiliiketoimintojemme toimitusjohtajaksi Kaj Ljungberg

Urakointiliiketoiminta on jo pitkään ollut KSS Energia -konsernin yksi strategisesti tärkeistä liiketoiminta-alueista. 1.2.2024 alkaen urakointiliiketoimintoja sekä Kouvolan alueella (KSS Rakennus Oy) että Etelä-Suomessa (Suomen Energia-Urakointi Oy) uudistetaan samanaikaisesti. Molempien tytäryhtiöiden toimitusjohtajana aloittaa urakointialalla vankkaa osaamista ja johtajakokemusta kartuttanut Kaj Ljungberg. ”Kehitämme urakointitoimintoa jatkossa yhdessä, katse pitkälle tulevaisuudessa”, konsernin toimitusjohtaja Marko Riipinen kertoo.

Konsernin urakointiyhtiöiden, Kouvolan aluetta palvelevan KSS Rakennus Oy:n sekä Etelä-Suomessa toimivan Suomen Energia-Urakointi Oy:n eli SEU:n toimitusjohtajaksi on helmikuusta alkaen valittu Kaj Ljungberg, 42.

Kaj Ljungbergillä on urakointialasta monipuolinen lähes 20 vuoden kokemus. Hän on viimeiseksi toiminut Uudenmaan Verkonrakennus Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2017 ja on koulutukseltaan sähkövoimatekniikan insinööri.

Urakoinnille luodaan uusia kasvun ja työllistämisen mahdollisuuksia

Konsernin toimitusjohtaja Marko Riipinen taustoittaa uudistusta:

”Urakointitoiminnot ovat meille hyvin potentiaalinen liiketoiminta-alue. Urakointi liittyy saumattomasti energiakauppaan, paikalliseen ja valtakunnalliseen energia-infran kehittämiseen sekä vihreään siirtymään. Uudistuksella varmistamme urakoinnille edellytykset kasvaa kannattavasti sekä luoda alalle ja sen osaajille uusia mahdollisuuksia”, Riipinen toteaa.

”Samalla haluamme kiittää toimintoja pitkään, tavoitteellisesti ja periksiantamattomasti kehittäneitä aiempia toimitusjohtajia, KSS Rakennus Oy:n Jouko Hokkasta sekä Suomen Energia-Urakointi Oy:n Taisto Lehonmaata siitä, että urakoinnista on kasvanut niin kiinteä osa konsernia”, hän jatkaa.

Riipisen mukaan tässä ja tulevassa markkinatilanteessa kahden yhtiön johdon keskittäminen ja mittava uudistaminen ovat strategisesti perusteltuja, välttämättömiä ratkaisuja.

Uusi toimitusjohtaja tuntee alan ja sen haasteet hyvin

Uusi toimitusjohtaja Kaj Ljungberg ottaa annetun haasteen motivoituneena vastaan.

”Tunnen molemmat yhtiöt ja olen ollut aiemmin SEU:ssa töissäkin. Liiketoimintojen kehittäminen kustannustehokkaasti, synergioita hakien ja korkeaa laatutasoa ylläpitäen tapahtuu osaavan ja innostuneen henkilöstön kanssa yhdessä. On hienoa päästä mukaan strategiaansa uudistavan KSS Energia -konsernin matkaan ja luomaan urakoinnista entistäkin arvokkaampaa ja eteenpäin katsovaa toimintoa”, Ljungberg sanoo.

Lisätietoja:
konsernin toimitusjohtaja Marko Riipinen
050 502 3908

1.1.44