Vuosikertomuksemme 2023 on ilmestynyt: mukana on myös vastuullisuuskatsaus henkilöstön kertomana

15.3.2024 KSS Energia -konserni julkaisi tilinpäätöstiedotteen vuoden 2023 avainluvuista. Nyt myös laajempi vuosikertomus konsernin vuoden 2023 toiminnasta on valmistunut. Sen teemana on vastuullisuustyö. Vuosikertomuksen konsepti – tekoja ja lukuja 50 – juhlistaa samalla yhtiön alkanutta 50-vuotisvuotta.

KSS Energia -konsernin vapaamuotoinen vuosikertomus vuodelta 2023 kiteyttää, miten vastuullisuustyö KSS Energialla laajeni. Katsaus nostaa esiin myös henkilöstön ja yrityskulttuurin kehittämisessä tärkeitä teemoja. Molemmat aiheet on jäsennelty viideksikymmeneksi nostoksi, sillä konsernilla tulee tänä vuonna 2024 täyteen 50 toimintavuotta.

”Jokainen kokee työnsä vaikuttavuuden ja vastuullisuuden eri tavoin”

”Vuosi 2023 oli meille ensimmäinen täysi toimintavuosi YK:n kansainvälisen vastuullisuusaloitteen United Global Compactin jäsenenä. Kirkastimme, mitä ympäristö-, sosiaalinen ja taloudellinen vastuullisuus meidän liiketoiminnassamme tarkoittaa”, markkinointi- ja viestintäjohtaja Mariliina Karppo kertoo.

Karpon mielestä on tärkeää, että työn vastuullisuutta ja vaikuttavuutta pohditaan myös yksilötasolla, henkilöstölähtöisesti.

”Sitä kautta työ voi muodostua jokaiselle meistä entistäkin merkityksellisemmäksi. Merkityksellisyys ja vastuullisuus eivät ole kovin kaukana toisistaan KSS Energian liiketoiminnassa”, Karppo toteaa.

Kestävän kehityksen raportointi käynnistyy vuodesta 2025

Konsernin talousjohtajan Tuulia Halmesaran mukaan KSS Energia valmistautuu jo täysipainoisesti kestävän kehityksen direktiivien mukaiseen raportointiin vuoden 2025 päätyttyä. Käynnissä ovat raportoinnin edellyttämät kaksoisolennaisuuden selvitykset; miten muut KSS Energialle tärkeät sidosryhmät näkevät konsernin kestävän kehityksen mukaisen toiminnan. Mittaristot ovat tekeillä, ja datan kerääminen alkaa vuoden 2025 alusta.

Sitä ennen kaikkien tuntema, organisaatiolähtöinen Agenda2023 Sustainability Goals on tarjonnut yhden toimivan viitekehyksen jäsennellä vastuullisuustyötä.

”Kestävä liiketoiminta on meillä nyt kaikki liiketoiminnot ja matriisit yhdistävä liiketoiminnan osa-alue. Se on myös uudistuvan strategiamme ydintä ja sidosryhmillemme entistäkin tärkeämpää”, Tuulia Halmesarka toteaa.

KSS Energia -konsernin vuosikertomus on kokonaisuudessaan luettavissasi täällä.

Tilinpäätöstiedot vuodelta 2023 löydät täältä.

1.1.44