K-Supermarket Valtari säästää sähkönkäytön ajoituksella

Kaakkois-Suomen parhaaksi K-Supermarketiksi vuonna 2023 valitun K-Supermarket Valtarin kauppiaspariskunta ostaa sähkönsä KSS Energialta. Fiksusti valittu sähkösopimus, energiatehokkaat koneet sekä sitoutunut henkilöstö auttavat pienentämään sähkölaskua.

Kolme ihmistä seisoo kaupan vihannesosastolla. He katsovat hymyillen kohti kameraa. Keskellä olevalla naisella on päällään oranssi huppari, hänen vieressään olevilla naisella ja miehellä mustat paidat. Taustalla näkyy kaupan salaatti- ja vihanneshyllyjä.

Tero ja Minnamari Turkia vaihtoivat kaupan aiemman kiinteähintaisen sähkösopimuksen käyttövaikutukselliseen sopimusmalliin. K-Supermarket Valtarilla on nyt käytössään KSS YritysPlus -sähkösopimus, joka koostuu kiinteästä hintaosasta sekä pörssihinnan ja oman kulutuksen mukaan muodostuvat käyttövaikutuksesta.

"Kiinteä pohjahinta auttaa meitä budjetoinnissa ja kustannusten ennakoinnissa. Uuden sopimusmallin myötä voimme kuitenkin vaikuttaa entistä vahvemmin omalla sähkönkäytön ajoituksella sähkölaskun loppusummaan", Tero Turkia kertoo.

Ajoittamalla sähkönkulutusta vuorokauden edullisille tunneille, K-Supermarket Valtarissa saadaan laskettua sähkön hintaa käyttövaikutuksen kautta.

"Kun se on käyty läpi henkilökunnankin kanssa, myös he osaavat asettua kauppiaan rooliin ja käyttää sähkönkulutuksen säätelyä hyödyksi, kauppiaspariskunta kehuu kaupan henkilökunnan sitoutumista."

K-Supermarket Valtarin vuosittainen sähkönkulutus on noin 560 MWh.

"Liikevaihtoon nähden meidän kaltaisella toimijalla kuluu paljon sähköä, sillä kaupassa paljon isoja kylmäkoneita. Ne ottavat meidän sähkönkulutuksestamme sellaiset 80–90 %", kertoo Tero Turkia.

Energiatehokkaat kylmäkoneet auttavat minimoimaan kulutuksen

Fiksun sähkösopimusmallin lisäksi K-Supermarket Valtarin energialaskua pienentävät monet energiatehokkaat valinnat, erityisesti panostukset nykyaikaisiin energiatehokkaisiin koneisiin.

"Olemme panostaneet isosti energiatehokkuuteen. Meillä on kaupan kylmälaitteissa, pakastekaapeissa ja maitokaapeissa ovet. Lisäksi kun kauppa menee kiinni, 15 minuutin jälkeen valot himmenevät yövaloiksi ja avoimiin kylmälaitteisiin laskeutuu yöajaksi verhot", Minnamari Turkia kertoo.

"K-Supermarket Valtarin uudet kylmälaitteet ovat energiatehokkaita hiilidioksidikoneita, jotka kuluttavat vain noin 20 % energiaa aiempiin koneisiin verrattuna. Se tuo merkittävää säästöä sähkönkulutuksen pienentymisen muodossa", sanoo Tero Turkia.

Hyvä sähkösopimuskumppani helpottaa arkea

Aivan Kouvolan ydinkeskustassa sijaitsevaa K-Supermarket Valtaria pyörittävät Tero ja Minnamari Turkia ovat olleet KSS Energian yritysasiakkaita jo vuosien ajan. He korostavat KSS Energian kanssa saavutetun hyvän yhteistyön merkitystä kiireisessä arjessa.

Iso lainausmerkki

Yhteistyö on ollut helppoa ja joustavaa.

Minnamari Turkia, K-Supermarket Valtari

"KSS Energia on ollut meihin aktiivisesti yhteydessä ja huolehtinut, että asiat pelaavat ja yhteistyö jatkuu", Minnamari kertoo.

KSS Energian myyntipäällikkö Pihla Salmisen kanssa on katsottu yhdessä niin yritykselle sopivaa sähkösopimusmallia kuin keskusteltu energiamarkkinoiden näkymistä.

"Meistä on pidetty hyvää huolta. Jos ei johonkin asiaan ei ole heti löytynyt vastausta, niin se on kyllä sieltä sitten heti kaivettu ja oltu meihin takaisin yhteydessä", Tero toteaa.

Katso K-Supermarket Valtarin asiakastarina

Kaipaatko apua yrityksesi energia-asioissa?

Asiantuntijamme tuntevat hyvin eri toimialoja ja ovat käytettävissäsi yrityksesi energia-asioissa.

Jätä yhteystietosi

Millainen olisi paras sähkösopimus yrityksellesi?

KSS Energian palvelut

Avainsanat:
Sähkö
1.1.44