Kymen Paviljonki tuottaa itse aurinkoenergiaa

Kouvolan kupeessa sijaitseva suosittu tauko- ja juhlapaikka saa kesäkaudella tarvitsemastaan energiasta 25 % suoraan auringosta.

KSS Energia asensi keväällä 2023 kohteeseen 40 kWp:n aurinkovoimalan. Nyt komean kurjenmiekan muotoisen rakennuksen katolla työskentelee yli 100 aurinkopaneelia, jotka tuottavat Kymen Paviljongille puhdasta energiaa.

Yrittäjä Lauri Leskinen kertoo asiakkaiden olevan tänä päivänä aidosti kiinnostuneita yritysten vastuullisuudesta ja ekologisuudesta.

"Sisääntuloaulan näytöllä on näkyvillä aurinkopaneelien tuottolukemat graafina. Kyllä siihen pysähtyy yksi jos toinenkin seuraamaan voimalasta saatavia kilowattimääriä", Leskinen kertoo uudesta vetonaulastaan.

Vetonauloja monipuolisella tauko-, kokous- ja juhlapaikalla totisesti riittää. Terassin puolelta avautuu näkymät Kymijoen rantamaisemiin ja omaan yrttitarhaan. Eläinpihalla voi puolestaan piipahtaa rapsuttelemassa vuohia ja kanoja. Runsas lounaspöytä, näyttelytilat sekä Pentik Galleria ja Outlet houkuttelevat pidemmällekin pysähdykselle. Kokous- ja juhlatiloissa vietetään täyden palvelun tilaisuuksia: yritys-, hää- ja syntymäpäiväjuhlia sekä kaikkea näiden väliltä.

"Meille tärkeä erottautumistekijä on itse tekeminen. Kahvilinjaston suolaiset ja makeat valmistetaan itse. Ja onhan tämä kaikkinensa uniikki ympäristö", Leskinen toteaa.

Oma aurinkovoimala tukee hyvin Kymen Paviljongin ajatusta itse tekemisestä.

"Kustannussäästöjen lisäksi aurinkopaneelit ovat meille konkreettisia vihreän imagon lähettiläitä."

Aurinkopaneelien takaisinmaksuaika 5–10 vuotta

Toisen polven yrittäjä kertoo tutkineensa tarjousvaiheessa tarkkaan aurinkovoimalan kannattavuutta ja takaisinmaksuaikaa.

"Isäni pohti joitakin vuosia sitten aurinkopaneelien laittoa, mutta silloin takaisinmaksuaika oli vielä 12–15 vuoden luokkaa. Nyt laskelmat näyttivät 5–10 vuoden takaisinmaksuaikaa", hieman energian hintanäkymistä riippuen.

Hankintapäätöstä helpottivat KSS Energialta saadut realistiset ja kohteeseen mitoitetut laskelmat.

"Halusimme mitoittaa järjestelmän niin, että kaikki paneeleista saatava energia tulee omaan käyttöömme", Leskinen sanoo.

Leskinen kertoo olevansa tyytyväinen sujuvaan aurinkopaneeliprojektiin KSS Energian kanssa. Aurinkovoimala asennettiin avaimet käteen -toimituksella, joka sisältää asennettavuuskartoituksen, laitteiston, asennuksen sekä opastuksen.

"Yhteydenpito KSS Energian yhteyshenkilön kanssa on ollut helppoa ja projekti sujui asennusta myöten hyvin. Meidät pidettiin koko ajan tietoisena siitä, missä mennään."

Kymen Paviljongin aurinkovoimala lukuina

  • 102 aurinkopaneelia

  • 40 kWp teho

  • 25 % kesäkauden kulutuksesta katetaan aurinkoenergialla

Lue lisää Kymen Paviljongista: kymenpaviljonki.fi.

Aurinkosähköä teillekin?

Yritysten aurinkosähköratkaisut

Avainsanat:
Aurinkopaneelit
Energiaratkaisut
Vastuullisuus
Tuotanto
1.1.42