Ovatko sopimus- ja liittymätietosi ajan tasalla?

placeholder profile image
Mona UntolahtiJulkaistu 12.1.2024

Teitkö talokaupat? Tiesithän, että kun omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaja vaihtuu, on sen yhteydessä tärkeää ottaa huomioon sähkö- ja lämpöliittymien omistuksen muuttuminen.

Äiti sammuttaa valot ja kaksi lasta laittaa kenkiä jalkaansa.

Sähköliittymä ei siirry automaattisesti kiinteistökaupan yhteydessä

Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti. Liittymän siirto tuleekin mainita kiinteistön kauppa- tai luovutuskirjassa erikseen.

Kiinteistökauppojen jälkeen liittymän uuden omistajan tulee ilmoittaa omistajuuden muutoksesta paikalliselle sähköverkkoyhtiölle. KSS Verkon alueella ilmoitus omistajan muutoksesta onnistuu helposti toimittamalla kopio kauppakirjasta tai muusta luovutusdokumentista sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@kssenergia.fi. Vaihtoehtoisesti voit toimittaa siirtoasiakirjan meille postitse osoitteella Hovioikeudenkatu 3, 45100 Kouvola.

Liittymän omistajuuden siirrosta lähetetään uudelle omistajalle sopimusvahvistus allekirjoitettavaksi. Huomioitavaa on, ettei liittymää voida siirtää, mikäli jakeluverkonhaltijalla on siirtäjältä sähkönkäyttöpaikkaan kohdistuvia saatavia, ellei uusi liittymänomistaja ota niitä nimenomaisesti vastattavakseen.

1.1.44