KSS Tunti

Haluatko ostaa sähkösi aina ajantasaiseen hintaa? Pörssisähköön perustuvan sähkösopimuksen avulla voit sähkön hintaa seuraamalla ohjata kulutustasi kulutushuipputuntien ulkopuolelle.  

  • Toistaiseksi voimassa oleva
  • Sähköä ajantasaiseen hintaan
  • Pörssisähköä

Miksi KSS Tunti?

KSS Tunti sopii sinulle, joka haluat ostaa sähköä aina ajantasaiseen hintaan. KSS Tunti sähkösopimuksella ostat sähkösi tunneittain vaihtuvaan pörssihintaan. Seuraamalla aktiivisesti sähkön hintaa voit vähentää sähkönkulutusta silloin, kun hinta on korkealla ja suunnata paljon sähköä vaativaa kulutusta kaikkein edullisimpiin aikoihin. KSS Tunti sopimus sopii kaikille mittaustavoille (yleissähkö, aika- ja kausisähkö). KSS Tunti sähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja irtisanottavissa 14 vrk irtisanomisajalla.  

Hinnan muodostuminen

  • KSS Tunti –sopimuksen hinta perustuu Nord Poolin Suomen hinta-alueen tuntihintaan ja siihen lisättävään KSS Energian marginaaliin (snt/kWh), Fingridin volyymimaksuun (snt/kWh) sekä kiinteään perusmaksuun (€/kk). 

  • Myyjä varaa oikeuden marginaalin tarkistukseen. Marginaalin muutoksesta ilmoitetaan asiakkaalle vähintään kuukautta ennen uuden marginaalin voimaantuloa. 

  • Nord Poolin tuntihinnat löytyvät täältä. Huomioithan, että Nord Poolin aikavyöhyke on CET eli Keski-Euroopan aika, joka on tunnin jäljessä Suomen aikaa. Hinnat ilmoitetaan Nord Poolin sivuilla ilman arvonlisäveroa. 

  • Mikä on Fingridin volyymimaksu? 

    Volyymimaksu on kantaverkkoyhtiö Fingridin sähkön tuotannon ja kulutuksen tasepalvelumaksu. Volyymimaksu on sähkönmyyjän läpilaskuttama maksuerä kantaverkkoyhtiölle. Sähkönmyyjä tilittää maksun suoraan kantaverkkoyhtiö Fingridille.

Kuinka voin seurata kulutustani ja sähkön hintaa? 

KSS Online -palvelun raportoinnista voit kätevästi seurata kulutustasi. Lisäksi sähkön hinnan seuraamisessa auttaa Fingridin Tuntihinta-sovellus. Sovelluksen voit asettaa hälyttämään, kun sähkön hinta ylittää valitsemasi hintarajan. Lataa sovellus Fingridin sivuilta.

Perhe retkeilee ulkona syksyisessä maastossa. Puissa ei ole enää lehtiä. Vaalea hiuksinen nainen pitelee sylissään sinipukuista lasta. Taustalla mies pitelee olkapäillään vaaleanpuna pukuista lasta.

Tutustu muihin sähkösopimusvaihtoehtoihin

KSS Energian sähkösopimusvaihtoehdoista löydät sähkösopimuksen jokaiseen kotiin. Asuitpa sitten kerrostalossa, pari- tai rivitalossa tai omakotitalossa, on meillä aina sopiva vaihtoehto juuri sinun kotiisi.

Tutustu sähkösopimuksiin

Muutakin® -mobiilisovellus mukavoittaa energia-arkea

Se auttaa säästämään energiakustannuksissa tarjoamalla sähkönkulutustiedot ja havainnollistamalla käyttövaikutuksia ymmärrettävästi.

Lue lisää
Nainen seisoo tuulisella rannalla syksyisessä säässä. Hänellä on musta takki, muhkea oranssi kaulaliina ja pyöreät silmälasit. Hiukset ja kaulaliina liikkuvat tuulen mukana.

Mikä on pörssisähkön hinta juuri nyt?

Katso miten pörssisähkö toimii ja mitkä ovat pörssisähkösopimuksen edut. Tältä sivulta löydät myös pörssisähkön tuntihinnat sekä kuukauden keskiarvohinnat - katso ja vertaile!

Tutustu pörssisähköön

Valtakunnallisessa Sähkökin on makuasia -kampanjassa voit selvittää oman sähkötyyppisi!

KSS Tunti on esimerkiksi näiden sähkötyyppien makuun: vikkeläliikkeinen, dataeläjä, säästäjä säästämisen ilosta, ehtijä, loma-asuja ja omavaraisuutta arvostava.

Aloita testi
1.1.47