Äiti ja kaksi poikaa istuvat keltaisessa moottoriveneessä. Molemmilla pojilla on oranssit pelastusliivit päällä ja toinen pojista istuu äidin sylissä ohjaamassa venettä. Etualalla olevalla pojalla on valkoinen t-paita pelastusliivin alla päällä ja hän katsoo iloisena eteenpäin. Taustalla näkyy vettä ja metsämaisemaa auringonlaskussa.

KSS Valinta

Valitse uuden tyyppinen sähkösopimus - vaikuta sähkön käytölläsi sähkösopimuksesi hintaan!

 • Määräaikainen 12 kk tai 24 kk
 • Vaikuta valitsemalla käyttötuntisi
 • Vakautta hintavaihteluihin

KSS Valinta

KSS Valinta on määräaikainen sähkösopimus, jossa voit itse vaikuttaa sopimushintaan valitsemalla sähkönkäyttötuntisi. Ajoittamalla sähkönkäyttöä eri tunneille, voit vaikuttaa maksamaasi energian hintaan joko laskevasti tai nostavasti. Voit tehdä sähkösopimuksen vuodeksi tai kahdeksi.

Sopimusmallissa energian hintaan lisätään tai siitä vähennetään käyttövaikutuksen määrä. Käyttövaikutuksen määrä riippuu siitä, mihin aikaan kulutat sähköä. Keskimäärin käyttövaikutus vaihtelee -3 ja +3 snt/kWh:n välillä.

Käyttövaikutus lasketaan jokaiselle kuukaudelle erikseen. Se syntyy, kun yleistä pörssisähkön kuukauden keskihintaa verrataan sinun omaan sähkönkäytön kuukauden keskihintaan (lasketaan pörssisähköhinnoista). Näiden lukujen erotus on käyttövaikutuksen määrä. Mikäli oma keskihintasi on pienempi kuin pörssisähkön keskihinta, energian hintasi alenee. Jos keskihintasi on suurempi kuin pörssisähkön keskihinta, energian hintasi nousee.

Vakaa hintataso, jossa fiksu sähkönkäyttö alentaa hintaa entisestään


Käyttövaikutuksen sisältävä sähkösopimus tarjoaa sähkönhinnalle vakaan perustason ilman pörssisähköstä tuttuja suuria hintapiikkejä. Pörssisähkön tuntihinnan seuraaminen on kuitenkin tärkeä osa asiakkaan arkea ja käyttövaikutustuotteesta hyötymistä.

Kun pörssisähkön tuntihinta on korkealla, vaikuttaa se tavallisesti myös käyttövaikutussopimuksen omaavan hintaan nostavasti. Toisaalta sinulla on silloinkin erinomainen mahdollisuus alentaa maksamasi sähkönhinnan perustasoa käyttövaikutuksen kautta – ohjaat vain sähkönkäyttöäsi vuorokauden edullisimmille tunneille.

Voit seurata käyttövaikutuksen toteutumista helposti Muutakin -sovelluksellamme. Käyttövaikutuksen seurannan avulla näet kuinka olet onnistunut ohjaamaan sähkönkulutustasi edullisille tunneille.

Pörssisähkön hinta

snt/kWh
Päivä
Hinta-asetukset
Selitteet
 • gradient yellow to red

  Pörssisähkön hinta

 • gradient green to blue

  Negatiivinen pörssisähkön hinta

 • gradient red to green

  Hinnan keskiarvo

Nostot

Opi lisää käyttövaikutuksen sisältävästä sähkösopimuksesta

Osin tai kokonaan pörssisähköön sidotut sähkösopimukset kasvattavat suosiotaan. Tutustu käyttövaikutuksen periaatteisiin ja löydä keinot seurata KSS Valinta- ja KSS Vapaus -sopimuksiin sisältyvän käyttövaikutuksen onnistumista!

Lataa ilmainen opas

Kysymyksiä ja vastauksia

Perhe retkeilee ulkona syksyisessä maastossa. Puissa ei ole enää lehtiä. Vaalea hiuksinen nainen pitelee sylissään sinipukuista lasta. Taustalla mies pitelee olkapäillään vaaleanpuna pukuista lasta.

Tutustu muihin sähkösopimusvaihtoehtoihin

KSS Energian sähkösopimusvaihtoehdoista löydät sähkösopimuksen jokaiseen kotiin. Asuitpa sitten kerrostalossa, pari- tai rivitalossa tai omakotitalossa, on meillä aina sopiva vaihtoehto juuri sinun kotiisi.

Tutustu sähkösopimuksiin

Muutakin® -mobiilisovellus mukavoittaa energia-arkea

Se auttaa säästämään energiakustannuksissa tarjoamalla sähkönkulutustiedot ja havainnollistamalla käyttövaikutuksia ymmärrettävästi.

Lue lisää

Valtakunnallisessa Sähkökin on makuasia -kampanjassa voit selvittää oman sähkötyyppisi!

KSS Valinta on esimerkiksi näiden sähkötyyppien makuun: vikkeläliikkeinen, dataeläjä, vaihtamalla voittoon, maksiperhe Melkoinen, säästäjä säästämisen ilosta, ehtijä, eläkkeelle ehtivä, uuskuvioista nauttiva, rempparallin kesyttäjä, mikroyrittäjä ja omavaraisuutta tavoitteleva.

Aloita testi
1.1.47