Äiti ja kaksi poikaa istuvat keltaisessa moottoriveneessä. Molemmilla pojilla on oranssit pelastusliivit päällä ja toinen pojista istuu äidin sylissä ohjaamassa venettä. Etualalla olevalla pojalla on valkoinen t-paita pelastusliivin alla päällä ja hän katsoo iloisena eteenpäin. Taustalla näkyy vettä ja metsämaisemaa auringonlaskussa.

KSS Valinta

Valitse uuden tyyppinen sähkösopimus - vaikuta sähkön käytölläsi sähkösopimuksesi hintaan!

 • Määräaikainen 12 kk tai 24 kk
 • Vaikuta valitsemalla käyttötuntisi
 • Vakautta hintavaihteluihin

Miksi KSS Valinta?

KSS Valinta on määräaikainen sähkösopimus, jossa voit itse vaikuttaa sopimushintaasi valitsemalla sähkönkäyttötuntisi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ajoittamalla sähkönkäyttöäsi vuorokauden eri tunneille, se vaikuttaa joko laskevasti tai nostavasti sähkösopimuksesi hintaan. Voit tehdä sähkösopimuksen vuodeksi tai kahdeksi. Tilaa uusi sähkösopimus helposti, se vie aikaa vain muutaman minuutin!

Käyttövaikutus: Vaikuta valitsemalla omat käyttötuntisi


Käyttövaikutuksen määrä riippuu siitä, mihin aikaan kulutat sähköä. Keskimäärin käyttövaikutus voi vaihdella -3 ja +3 snt/kWh välillä. Sähkön käyttöä ohjaamalla, voit parhaimmillaan saada jopa yli -10 snt/kWh hyödyn. Alta löytyvässä kuvaajassa on näkyvissä pörssisähkön tuntihinnat. Sinun kannattaa keskittää sähkön käyttöä keskiarvon alittaville tunneille ja puolestaan vähentää sähkön käyttöä keskiarvon ylittäviltä tunneilta. Eri vuorokausina edulliset tunnit voivat ajoittua eri ajankohdille. Parhaiten keräät miinusmerkkistä käyttövaikutusta seuraamalla sähkön spot-hintoja ja keskittämällä sähkönkäytön vuorokauden sisällä kaikkein halvimmille tunneille - jotka osuvat yleisimmin yöaikaan. Mitä enemmän pystyt ajoittamaan sähkön kulutusta edullisiin ajankohtiin, sitä enemmän säästät!

Pörssisähkön hinta

snt/kWh
Päivä
Hinta-asetukset
Selitteet
 • gradient yellow to red

  Pörssisähkön hinta

 • gradient green to blue

  Negatiivinen pörssisähkön hinta

 • gradient red to green

  Hinnan keskiarvo

Nostot

Kysymyksiä ja vastauksia

Perhe retkeilee ulkona syksyisessä maastossa. Puissa ei ole enää lehtiä. Vaalea hiuksinen nainen pitelee sylissään sinipukuista lasta. Taustalla mies pitelee olkapäillään vaaleanpuna pukuista lasta.

Tutustu muihin sähkösopimusvaihtoehtoihin

KSS Energian sähkösopimusvaihtoehdoista löydät sähkösopimuksen jokaiseen kotiin. Asuitpa sitten kerrostalossa, pari- tai rivitalossa tai omakotitalossa, on meillä aina sopiva vaihtoehto juuri sinun kotiisi.

Tutustu sähkösopimuksiin

Valtakunnallisessa Sähkökin on makuasia -kampanjassa voit selvittää oman sähkötyyppisi!

KSS Valinta on esimerkiksi näiden sähkötyyppien makuun: vikkeläliikkeinen, dataeläjä, vaihtamalla voittoon, maksiperhe Melkoinen, säästäjä säästämisen ilosta, ehtijä, eläkkeelle ehtivä, uuskuvioista nauttiva, rempparallin kesyttäjä, mikroyrittäjä ja omavaraisuutta tavoitteleva.

Aloita testi
1.1.31