Mies seisoo syksyisessä säässä ulkona ja katsoo järvelle. Hän on levittänyt kädet levälleen. Miehellä on oranssi pipo, ruutupaita, vaalea toppaliivi ja käsineet. Taustalla näkyy ruskaisia puita ja kalliota.

KSS Vapaus

Valitse uuden tyyppinen sähkösopimus - vaikuta sähkön käytölläsi sähkösopimuksen hintaan!

 • Toistaiseksi voimassa oleva
 • Vaikuta sähkösopimuksesi hintaan
 • Vakautta hintavaihteluihin

Miksi KSS Vapaus?

KSS Vapaus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, jossa voit itse vaikuttaa sopimushintaasi valitsemalla sähkönkäyttötuntisi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ajoittamalla sähkönkäyttöäsi vuorokauden eri tunneille, se vaikuttaa joko laskevasti tai nostavasti sähkösopimuksesi hintaan. Voit tilata uuden sähkösopimuksen helposti, se vie aikaa vain muutaman minuutin!

Vakaa hintataso, jossa fiksu sähkönkäyttö alentaa hintaa entisestään


Käyttövaikutuksen sisältävä sähkösopimus tarjoaa sähkönhinnalle vakaan perustason ilman pörssisähköstä tuttuja suuria hintapiikkejä. Pörssisähkön tuntihinnan seuraaminen on kuitenkin tärkeä osa asiakkaan arkea ja käyttövaikutustuotteesta hyötymistä.

Kun pörssisähkön tuntihinta on korkealla, vaikuttaa se tavallisesti myös käyttövaikutussopimuksen omaavan hintaan nostavasti. Toisaalta sinulla on silloinkin erinomainen mahdollisuus alentaa maksamasi sähkönhinnan perustasoa käyttövaikutuksen kautta – ohjaat vain sähkönkäyttöäsi vuorokauden edullisimmille tunneille.

Voit seurata käyttövaikutuksen toteutumista helposti Muutakin -sovelluksellamme. Käyttövaikutuksen seurannan avulla näet kuinka olet onnistunut ohjaamaan sähkönkulutustasi edullisille tunneille.

Pörssisähkön hinta

snt/kWh
Päivä
Hinta-asetukset
Selitteet
 • gradient yellow to red

  Pörssisähkön hinta

 • gradient green to blue

  Negatiivinen pörssisähkön hinta

 • gradient red to green

  Hinnan keskiarvo

Nostot

Kysymyksiä ja vastauksia

Fingridin volyymimaksu

Perhe retkeilee ulkona syksyisessä maastossa. Puissa ei ole enää lehtiä. Vaalea hiuksinen nainen pitelee sylissään sinipukuista lasta. Taustalla mies pitelee olkapäillään vaaleanpuna pukuista lasta.

Tutustu muihin sähkösopimusvaihtoehtoihin

KSS Energian sähkösopimusvaihtoehdoista löydät sähkösopimuksen jokaiseen kotiin. Asuitpa sitten kerrostalossa, pari- tai rivitalossa tai omakotitalossa, on meillä aina sopiva vaihtoehto juuri sinun kotiisi.

Tutustu sähkösopimuksiin

Muutakin® -mobiilisovellus mukavoittaa energia-arkea

Se auttaa säästämään energiakustannuksissa tarjoamalla sähkönkulutustiedot ja havainnollistamalla käyttövaikutuksia ymmärrettävästi.

Lue lisää
1.1.47