Puisen huvilan terassilla kuusi henkilöä ottaa yhteiskuvaa matkapuhelimella. Huvilassa on valkoinen terassi ja keltaiset seinät. Etualalla on pyöreä pöytä, jossa on koreja ja omenoita. Pienellä sivupöydällä on kahvikuppeja termoskannu. Taustalla näkyy sinistä taivasta ja puita.

KSS Vartti

Varmista kiinteä sähkönhinta kesäkuun loppuun. Ei lisäkuluja, vaihda koska haluat!

  • Suojattu kiinteä hinta, 3 kk hintakaudet
  • Sähköä markkinahinnalla
  • Vaihda koska haluat, ei lisäkuluja!
  • Seuraava hintapäivitys 1.7.2024 alkaen

KSS  Vartti -arvo ilmoitetaan aina maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun 15. päivä tai edellinen arkipäivä. Uusi hintajakso alkaa aina tammi-, huhti-, heinä-, ja lokakuun 1. päivä!

Miksi KSS Vartti?

Voit suojata sähkön hinnan kuluvalle hintajaksolle, mutta säilyttää vapauden vaihtaa. KSS Vartti -sopimusmallissa on kiinteä sähkön hinta, joka vaihtuu 3 kk välein: tammikuussa, huhtikuussa, heinäkuussa, lokakuussa. Seuraavan hintajakson sähkön hinta ilmoitetaan edeltävän kuukauden 15. päivä.

Sopimus on erityisen hyvä sinulle, joka haluat välttää tuntihintojen kanssa pelaamisen sekä pitkät määräaikaiset sopimukset. KSS Vartti -sopimuksella varmistat markkinahintaa seuraavan sähkönhinnan kuluvalle 3 kk hintajaksolle – ilman pörssisähkölle ominaisia hintapiikkejä.

Toistaiseksi voimassa oleva KSS Vartti -sopimus on turvallinen ja helppo valinta. KSS Vartti sopii sähkösopimukseksi kerrostaloasuntoihin ja pientaloihin, joissa kulutus on enintään 5 000 kWh/vuosi. KSS Vartti Plus puolestaan on erinomainen vaihtoehto omakotitaloihin ja sähkölämmitteisiin kohteisiin, joissa sähköä kuluu vuodessa yli 5 000 kWh.

Hinnan muodostuminen

  • KSS Vartti sähkösopimuksen hinta muodostuu neljännesvuosittain muuttavasta KSS Vartti -arvosta (snt/kWh), Fingridin volyymimaksusta ja sopimuskohtaisesta marginaalista (snt/kWh) sekä kiinteästä perusmaksusta.   

  • KSS  Vartti -arvo ilmoitetaan aina maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun 15. päivä tai edellinen arkipäivä ja arvo lasketaan ilmoituspäivää edeltävän arkipäivän päätöshinnan mukaisesti.

  • KSS Vartti -arvo määritetään kvartaaleittain seuraavan kaavan mukaisesti: ENOQx-yy + SYHELQx-yy + käsittelykulu 0,50 snt/kWh. Kaavassa ENOQx-yy on tulevan kvartaalin Nasdaq kvartaalijohdannaisen päätöshinta (closing price) ja SYHELQx-yy on tulevan kvartaalin Nasdaq aluehintaerotuotteen kvartaalijohdannaisen päätöshinta (closing price), KSS Vartti -arvoon lisätään arvonlisävero.

  • Mikä on Fingridin volyymimaksu? 

    Volyymimaksu on kantaverkkoyhtiö Fingridin sähkön tuotannon ja kulutuksen tasepalvelumaksu. Volyymimaksu on sähkönmyyjän läpilaskuttama maksuerä kantaverkkoyhtiölle. Sähkönmyyjä tilittää maksun suoraan kantaverkkoyhtiö Fingridille.

Perhe retkeilee ulkona syksyisessä maastossa. Puissa ei ole enää lehtiä. Vaalea hiuksinen nainen pitelee sylissään sinipukuista lasta. Taustalla mies pitelee olkapäillään vaaleanpuna pukuista lasta.

Tutustu muihin sähkösopimusvaihtoehtoihin

KSS Energian sähkösopimusvaihtoehdoista löydät sähkösopimuksen jokaiseen kotiin. Asuitpa sitten kerrostalossa, pari- tai rivitalossa tai omakotitalossa, on meillä aina sopiva vaihtoehto juuri sinun kotiisi.

Tutustu sähkösopimuksiin

Muutakin® -mobiilisovellus mukavoittaa energia-arkea

Se auttaa säästämään energiakustannuksissa tarjoamalla sähkönkulutustiedot ja havainnollistamalla käyttövaikutuksia ymmärrettävästi.

Lue lisää

Valtakunnallisessa Sähkökin on makuasia -kampanjassa voit selvittää oman sähkötyyppisi!

KSS Vartti on esimerkiksi näiden sähkötyyppien makuun: vihdoinkin omillaan, vaihtamalla voittoon, eläkkeellä ehtivä, rempparallin kesyttäjä, mikroyrittäjä ja vihdoinkin kaksin.

Aloita testi
1.1.47