Puisen huvilan terassilla kuusi henkilöä ottaa yhteiskuvaa matkapuhelimella. Huvilassa on valkoinen terassi ja keltaiset seinät. Etualalla on pyöreä pöytä, jossa on koreja ja omenoita. Pienellä sivupöydällä on kahvikuppeja termoskannu. Taustalla näkyy sinistä taivasta ja puita.

KSS Vartti

Valitsemalla KSS Vartti sähkösopimuksen varmistat ajantasaisen hinnan sähkölle jokaiselle vuodenajalle! 

  • Toistaiseksi voimassa oleva
  • Sähköä ajantasaiseen hintaan
  • Hinta vaihtuu neljä kertaa vuodessa
  • Seuraava hintapäivitys 1.4.2024

KSS  Vartti -arvo ilmoitetaan aina maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun 15. päivä tai edellinen arkipäivä. Uusi hintajakso alkaa aina tammi-, huhti-, heinä-, ja lokakuun 1. päivä!

Miksi KSS Vartti?

KSS Vartti sopii sinulle, joka haluat seurata markkinahintaa mutta samalla myös vakautta sähkösopimukseesi. KSS Vartti sähkösopimus on joustava vaihtoehto, jossa hinta muodostuu neljä kertaa vuodessa sähkön markkinahinnan mukaisesti. Sopimus on voimassa juuri niin kauan kuin haluat. KSS Vartti on hyvä vaihtoehto kerrostaloasuntoihin ja pientaloihin. KSS Vartti Plus sopii puolestaan erinomaisesti omakotitaloihin ja sähkölämmityskohteisiin.

Hinnan muodostuminen

  • KSS Vartti sähkösopimuksen hinta muodostuu neljännesvuosittain muuttavasta KSS Vartti -arvosta (snt/kWh), Fingridin volyymimaksusta ja sopimuskohtaisesta marginaalista (snt/kWh) sekä kiinteästä perusmaksusta.   

  • KSS  Vartti -arvo ilmoitetaan aina maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun 15. päivä tai edellinen arkipäivä ja arvo lasketaan ilmoituspäivää edeltävän arkipäivän päätöshinnan mukaisesti.

  • KSS Vartti -arvo määritetään kvartaaleittain seuraavan kaavan mukaisesti: ENOQx-yy + SYHELQx-yy + käsittelykulu 0,50 snt/kWh. Kaavassa ENOQx-yy on tulevan kvartaalin Nasdaq kvartaalijohdannaisen päätöshinta (closing price) ja SYHELQx-yy on tulevan kvartaalin Nasdaq aluehintaerotuotteen kvartaalijohdannaisen päätöshinta (closing price), KSS Vartti -arvoon lisätään arvonlisävero.

  • Mikä on Fingridin volyymimaksu? 

    Volyymimaksu on kantaverkkoyhtiö Fingridin sähkön tuotannon ja kulutuksen tasepalvelumaksu. Volyymimaksu on sähkönmyyjän läpilaskuttama maksuerä kantaverkkoyhtiölle. Sähkönmyyjä tilittää maksun suoraan kantaverkkoyhtiö Fingridille.

Perhe retkeilee ulkona syksyisessä maastossa. Puissa ei ole enää lehtiä. Vaalea hiuksinen nainen pitelee sylissään sinipukuista lasta. Taustalla mies pitelee olkapäillään vaaleanpuna pukuista lasta.

Tutustu muihin sähkösopimusvaihtoehtoihin

KSS Energian sähkösopimusvaihtoehdoista löydät sähkösopimuksen jokaiseen kotiin. Asuitpa sitten kerrostalossa, pari- tai rivitalossa tai omakotitalossa, on meillä aina sopiva vaihtoehto juuri sinun kotiisi.

Tutustu sähkösopimuksiin

Valtakunnallisessa Sähkökin on makuasia -kampanjassa voit selvittää oman sähkötyyppisi!

KSS Vartti on esimerkiksi näiden sähkötyyppien makuun: vihdoinkin omillaan, vaihtamalla voittoon, eläkkeellä ehtivä, rempparallin kesyttäjä, mikroyrittäjä ja vihdoinkin kaksin.

Aloita testi
1.1.31