KSS Vartti

Valitsemalla KSS Vartti sähkösopimuksen varmistat ajantasaisen hinnan sähkölle jokaiselle vuodenajalle! 

  • Toistaiseksi voimassa oleva
  • Sähköä ajantasaiseen hintaan
  • Hinta vaihtuu neljä kertaa vuodessa

Miksi KSS Vartti?

KSS Vartti sopii sinulle, joka haluat seurata markkinahintaa mutta samalla myös vakautta sähkösopimukseesi. KSS Vartti sähkösopimus on joustava vaihtoehto, jossa hinta muodostuu neljä kertaa vuodessa sähkön markkinahinnan mukaisesti. Sopimus on voimassa juuri niin kauan kuin haluat. KSS Vartti on hyvä vaihtoehto kerrostaloasuntoihin ja pientaloihin. KSS Vartti Plus sopii puolestaan erinomaisesti omakotitaloihin ja sähkölämmityskohteisiin.

Hinnan muodostuminen

  • KSS Vartti sähkösopimuksen hinta muodostuu neljännesvuosittain muuttavasta KSS Vartti -arvosta (snt/kWh), Fingridin volyymimaksusta ja sopimuskohtaisesta marginaalista (snt/kWh) sekä kiinteästä perusmaksusta.   

  • KSS  Vartti -arvo ilmoitetaan aina maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun 15. päivä tai edellinen arkipäivä ja arvo lasketaan ilmoituspäivää edeltävän arkipäivän päätöshinnan mukaisesti.

  • KSS Vartti -arvo määritetään kvartaaleittain seuraavan kaavan mukaisesti: ENOQx-yy + SYHELQx-yy + käsittelykulu 0,50 snt/kWh. Kaavassa ENOQx-yy on tulevan kvartaalin Nasdaq kvartaalijohdannaisen päätöshinta (closing price) ja SYHELQx-yy on tulevan kvartaalin Nasdaq aluehintaerotuotteen kvartaalijohdannaisen päätöshinta (closing price), KSS Vartti -arvoon lisätään arvonlisävero.

  • Mikä on Fingridin volyymimaksu? 

    Volyymimaksu on kantaverkkoyhtiö Fingridin sähkön tuotannon ja kulutuksen tasepalvelumaksu. Volyymimaksu on sähkönmyyjän läpilaskuttama maksuerä kantaverkkoyhtiölle. Sähkönmyyjä tilittää maksun suoraan kantaverkkoyhtiö Fingridille.

Tutustu muihin sähkösopimusvaihtoehtoihin

KSS Energian sähkösopimusvaihtoehdoista löydät sähkösopimuksen jokaiseen kotiin. Asuitpa sitten kerrostalossa, pari- tai rivitalossa tai omakotitalossa, on meillä aina sopiva vaihtoehto juuri sinun kotiisi.

Tutustu sähkösopimuksiin
1.0.19 Fri, 29 Sep 2023 10:09:25 GMT