Kaksi hymyilevää naista ulkona talvella.

Uratarinat

KSS Energialla työskentelee yli 200 energia-alan ammattilaista. Lue heidän uratarinoitaan tältä sivulta.

Potretti kuva naisesta joka seisoo ulkona. Naisella on ruskeat hiukset ja ruskea takki. Nainen hymyilee kohti kameraa. Taustaa on sumennettu.

Uratarina: Pihla, B2B myyntipäällikkö

Aloittaessani opinnot ammattikorkeakoulussa oli selvää, että haen töihin joko finanssi- tai energia-alalle. Duunitorista huomasin keväällä 2019, että KSS Energia haki kesätyöntekijöitä myyntitehtäviin. Hain työtehtävään ja haastattelujen jälkeen soitin henkilöstöpäällikölle kysyäkseni oliko kesätyöntekijät jo valittu. Pian sain kuulla, että minut oli valittu tehtävään.  

Kesän 2019 työskentelin KSS Energialla ja siitä lähtien työskentelin opintojen ohessa kuluttajamyynnin tehtävissä. Vuoden 2021 toukokuussa lähellä valmistumistani siirryin yritysmyyntiin myyntineuvottelijaksi ja marraskuussa 2021 siirryin myyntipäälliköksi. Työtehtävät ovat sisältäneet monipuolisesti asiakastyötä yrityssegmentissä: uusmyyntiä, asiakkuudenhoitoa, sopimusuusinta sekä asiakastapaamisia. 

Markkinamuutoksessa työnkuvakin on muuttunut. Muutoksien myötä olen voinut kehittää osaamistani myynnin lisäksi myös muille osa-alueille. Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa syventää osaamistani yritysten talousasioissa. Itselleni työpaikassa on erittäin tärkeää, että työantaja tukee urapolun kehitystä ja koen, että KSS Energia tarjoaa tähän puitteet.  

Parasta KSS Energiassa on ihmiset. Voin sanoa reilusti, että pidän KSS Energian kaikista henkilöistä! KSS Energialla tehdään asioita yhdessä myös vapaa-ajalla.  

Uratarina: Toni, HRM asiantuntija

Aloitin vuonna 2018 opinnot ammattikorkeakoulussa, jolloin pian heräsi mielenkiinto löytää työpaikka opintojen rinnalle, jotta saisin monipuolista kokemusta opintojen ja työelämän tarjoamasta osaamisesta. Perheenjäseneni vinkkauksesta päädyin hakemaan keväällä 2019 KSS Energialle kesätöihin myyntitehtäviin. En ollut ennen tätä kovin tietoinen energia-alasta tai KSS Energiasta, mutta mielenkiintoni heräsi, kun tutustuin tarkemmin KSS Energiaan yrityksenä. Lopulta minulle ilmoitettiin, että minut on valittu tehtävään, josta alkoikin työurani toden teolla täällä KSS Energialla ja voin rehellisesti todeta, että onneksi hain KSS Energialle töihin!

Kesä 2019 meni kesätöissä KSS Energian myyntitiimissä ja kesän jälkeen minulta kysyttiin halukkuutta jatkaa töitä kuluttajamyynnin tehtävissä opintojen ohessa. Kaiken kaikkiaan ennätin kerryttää kokemusta kuluttajamyynnin tehtävistä noin kahden vuoden ajan ja tähän ajanjaksoon mahtui lukuisia rikkaita kokemuksia ja asiakaskohtaamisia sekä koen kasvaneeni myös yksilönä tänä aikana. Ammattikorkeakouluopinnot sain valmiiksi joulukuussa 2020, joissa suuntauduin johtamiseen ja esihenkilötyöhön. Tällöin minulla heräsikin mielenkiinto päästä syventämään osaamistani johtamisesta ja esihenkilötyöstä, joten päädyin hakemaan maisteriopintoihin Jyväskylän yliopiston Kauppakorkeakouluun johtamisen pääainelinjalle. Ilokseni sain kuulla kesällä 2021, että minut on valittu opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon kauppatieteiden maisteriksi johtamisen linjalle, jolloin minulla aukesi uusi sivu elämässäni ja työurallani. Opintoni ovat tällä hetkellä loppusuoralla.

Marraskuussa 2021 minulle tarjottiin mahdollisuutta päästä tutustumaan HR:än mielenkiintoiseen ja opettavaiseen maailmaan täällä KSS Energialla, jonka parissa työskentelen tälläkin hetkellä. HR:n työtehtävät ovat moninaisia ja HR onkin vahvasti mukana kehittämässä ja tukemassa työsuhteen elinkaaren aikaisia asioita. Muutamia omia työtehtäviäni mainitakseni: sisäinen viestintä henkilöstölle, henkilöstön osaamisen kehittämisen tukeminen sähköisen koulutusalustan tarjoamilla mahdollisuuksilla, johtamistyön laadukkuuden kehittäminen ja tukeminen sekä palkkamateriaalien valmistelu. Henkilökohtaisesti olen kiinnostunut organisaatiokulttuurin tutkimisesta ja sen kehittämisestä vastaamaan henkilöstön sekä johtamisjärjestelmän luonteisiin ja niiden yhdistämisestä. Koen, että pääsen hyödyntämään opintojen tarjoamaa osaamistani sekä pääsen työskentelemään omien mielenkiinnon kohteideni parissa eli henkilöstön tukemisen sekä johtamisen ja esihenkilötyön kehittämisen parissa. Koenkin työelämässä todella tärkeäksi sen, että henkilöstön osaaminen saadaan tuotua parhaalla mahdollisella tavalla esiin sekä sen, että omat odotukset ja mielenkiinnon kohteet huomioidaan työtehtävissä. Kannustankin kaikkia kerryttämään osaamista monipuolisilla keinoilla ja toteuttamaan rohkeasti intohimojaan.

Parasta KSS Energiassa on sen tarjoamat monipuoliset työtehtävät eri mielenkiinnon kohteiden omaaville sekä myös eri taustaisille henkilöille, joten uskon KSS Energian tarjoavan monelle tarpeeksi haastavan ja motivoivan työyhteisön. Meillä on KSS Energialla todella ammattitaitoisia ja energisiä henkilöitä, jotka ovat valmiita kehittämään ja kehittymään tulevaisuudessa menestyäksemme. Etsimme myös säännöllisesti uusia osaajia joukkoomme, joten kannustan kaikkia hakemaan rohkeasti uusia kokemuksia energia-alalta ja KSS Energialta!

Vaalea- ja kiharahiuksinen nainen tummissa silmälaseissa seisoo koivumetsää esittävän tapetin edessä ja katsoo suoraan eteenpäin. Hänellä on päällä valkoinen paita, jossa on läpikuultavat hihat ja mustat housut. Naisen kädet on ristitty eteen ja kädessä on tumma rannekello.

Uratarina: Oona, salkunhoitaja

Ensikosketukseni KSS Energia konserniin oli 2018, kun tein opintoihin liittyvän yritysanalyysin KSS Lämmöstä. Toukokuussa 2021 aloitin työharjoittelun KSS Energian taloustiimissä, jossa tein hankintatoimen kehitystä edistäviä työtehtäviä. Työnkuvaan liittyi paljon selvitystyötä hankintatoimen silloisesta nykytilasta. Harjoittelu päättyi elokuussa 2021, jonka jälkeen viimeistelin opinnäytetyön ja opinnot ammattikorkeakoulussa.  

Aika pian valmistumisen jälkeen tuli hakuun salkunhoitajan paikka KSS Energialla. Kyselin vanhoilta työkavereilta tietoa työtehtävästä ja sen sisällöstä. Tehtävä kuulosti mielenkiintoiselta ja minulle sopivalta, joten hain työtehtävää. Sain kutsun työhaastatteluun ja kävin läpi kattavan rekrytointiprosessin. Helmikuussa 2022 tulin valituksi salkunhoitajan rooliin ja työt aloitin helmikuun lopussa.  

Työtehtäviini kuuluu mm. yritysasiakkaiden sähkönhinnan suojaaminen ja sähkön hankkiminen. Teen paljon yhteistyötä yritysmyynnin kanssa ja kuluttajasopimusten hinnoittelun parissa. Kulunut vuosi energian hankinta ja analytiikka tiimissä vallitsevissa markkinaolosuhteissa on ollut sopivalla tavalla haastava.  

”Viihdyn KSS Energialla, koska meillä on töissä hyviä tyyppejä. Täällä luotetaan työntekijöihin ja luotetaan meidän harkintakykyymme toteuttaa asiat parhaaksi katsomallamme tavalla, vaikka tapa olisi erilainen kuin aikaisemmin.”

Henkilö suojavarusteissaan on kiivennyt keskijännitelinjan sähköpylvääseen ja näyttää sieltä peukaloa alaspäin.

Uratarina: Ville, verkostoasentaja

Ensikosketukseni KSS Rakennuksen haalareihin oli 2005 työharjoittelun merkeissä. Sillä tiellä ollaan edelleen! Toimin verkostoasentajana KSS Rakennuksella, joka on KSS Energian tytäryhtiö. Vakituisena työntekijänä olen ollut vuodesta 2009.

Työnkuvaani kuuluu tällä hetkellä sähköverkoston saneerauskohteet ja kunnossapitotyöt. Olen saanut tehdä vuosien aikana töitä monipuolisesti erilaisissa työtehtävissä. Aikaisemmin olen työskennellyt mm. mittaroinnin ja liittymätöiden parissa. Lisäksi kuulun päivystysrinkiin.

KSS Energiassa parasta on hyvät työkaverit, työn monipuolisuus sekä vaihtelevat työpisteet. On myös mahtavaa saada tehdä töitä raittiissa ulkoilmassa.

Nainen katsoo kohti kameraa. Hänellä on tummat hiukset ja siniset silmät. Päällä on pilkullinen sininen pusero. Aurinko paistaa ja taustalla näkyy jalkapallo stadionin penkkejä.

Uratarina: Riikka, sisältöasiantuntija

Markkinoinnin ja viestinnän tekijälle KSS Energia on mielenkiintoinen työpaikka, jossa saa tehdä monipuolisesti töitä energia-alan asioiden parissa. Pääsen työskentelemään isojen konsernitason aiheiden, kuten vastuullisuuden parissa, mutta toisaalta ideoimaan kampanjakonsepteja ja viestintää lähelle asiakkaiden arkea. Hienoa on se, että päivät täyttyvät yhteistyöstä yli liiketoimintarajojen.

Energia-ala on kiinnostanut minua aina. Aikaisemmassa työssäni mainostoimistossa sain työskennellä energia-alan viestinnän ja markkinoinnin parissa. Mielessäni oli jo jonkin aikaa kutkutellut ajatus työstä energiayhtiössä. Asun Kouvolassa ja kotikaupunkiyhtiönä KSS Energia oli sitä kautta tuttu. KSS Energian osaajayhteisön kautta keskustelut työpaikasta lähtivät etenemään nopeasti, ja ilokseni konsernin markkinointi- ja viestintätiimistä avautui sisältöasiantuntijan paikka.

KSS Energialla vallitsee hyvä uudistumisen ja kehittymisen ilmapiiri. Täällä ei tyydytä vanhalla ja totutulla tavalla tekemiseen, vaan kokeillaan, opitaan ja kehitytään. Parasta KSS Energialla ovat valtavan osaavat ihmiset. Itse ei tarvitse tietää kaikkea, vaan kysymällä saa aina asiantuntevan vastauksen. Firmassa on huipputyyppejä ja työporukkaan oli helppo päästä mukaan.

Arvostan työnantajassa vapautta tehdä töitä itselle sopivalla tavalla, liukuvan työajan puitteissa. Tästä on ollut paljon hyötyä, sillä suoritin työn ohessa markkinoinnin ja viestinnän johtamisen yamk-tutkinnon. Joustavuuden myötä työn sai sovitettua hyvin yhteen opintojen kanssa. Voin lämpimästi suositella KSS Energiaa työnantajana!

Potrettikuva miehestä. Miehellä on musta puvuntakki ja kauluspaita. Hänellä on lyhyet hiukset ja mustat kulmikkaat silmälasit.

Uratarina: Kai, teknisen palvelun johtaja

Vastuualueeseeni kuuluu sähköverkon käyttö, konsernin tekninen asiakaspalvelu sekä tuotekehitys. Sähköverkon käyttö pitää sisällään sen, että sähköverkko on luotettava ja turvallinen sähkönkäyttäjille. 

Vastaan yhdessä tiimini kanssa siitä, että sähkönjakelun häiriöt olisivat mahdollisimman lyhyitä sähkönkäyttäjille. Lisäksi kehitämme ja testaamme jatkuvasti uusia toimintatapoja, joilla voisimme palvella entistä paremmin sähkönkäyttäjiä. Tekninen asiakaspalvelu pitää sisällään sen, että asiakkaat saavat teknisissä asioissa meiltä tukea ja neuvoa joka käänteessä. Näkyvimpänä työnä on kuitenkin uusien liittymienmyynti myynti ja sopiminen asiakkaiden kanssa. 

Tuotekehitys on uusi toiminto yhtiössämme, jossa käymme läpi työntekijöiltämme, asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta tulleita tuoteaihioita ja katsomme kokonaisuutta, onko tuotteesta markkinoille ja pystyykö se palvelemaan meidän asiakkaitamme kehittyvässä energiakentässä. 

Olen toiminut teknisen palvelun johtajana 2 vuotta ja sitä ennen 5 vuotta käyttöpäällikkönä. Käyttöpäällikkönä vastuulleni kuului sähköverkon käyttö. Ennen käyttöpäällikön tehtävää toimin 4 vuoden ajan suunnitteluinsinöörinä verkonrakennustehtävissä, eli suunnittelin ja rakennutin sähköverkon saneeraushankkeita. Urani KSS Energiassa alkoi vuonna 2011, jollain tein kesäharjoittelua etäluettavien mittareiden parissa. 

Työpäiväni koostuu hyvin pitkälti, erilaisten juoksevien asioiden hoitamisesta. Puhelimessa puhun päivittäin usean tunnin ajan. Yhteydenottoja tulee asiakkailta, urakoitsijoilta ja muilta sidosryhmiltä. Lisäksi teen sähköverkon kytkentätöitä ja osallistun moniin kehityshankkeiseen konsernissamme. 

Parasta työssäni on ehdottomasti se, että työpäivät eivät ole koskaan samanlaisia. Työn rikkautena on se, että en pysty suunnittelemaan yleensä työpäivääni etukäteen vaan esimerkiksi yksikin vika voi muuttaa työpäivän täysin uusiksi. 

KSS Energiassa työnantajana on tukenut minua ja antanut kehittyä urallani vahvaksi sähkönjakelualan osaajaksi. Lisäksi meillä on erittäin hyvä työilmapiiri ja kaikilta olen saanut aina apua, kun olen sitä tarvinnut! 

Nainen tekee käsistä sydämen ulkona talvella. Hänellä on kädessä oranssit lapaset ja kaulassa oranssi kaulaliina. Naisella on päässä musta pipo ja päällä musta toppatakki. Hänellä on mustat silmälasit ja hymyilevät punaiset huulet. Taustalla näkyy lunta ja puita sekä jäähalli.

Uratarina: Virve, myyntineuvottelija

Olen tullut KSS Energialle äitiysloman sijaiseksi asiakaspalveluun 1994, ja tällä tiellä olen edelleen. Työvuosia on kertynyt muutama ja olen viihtynyt erittäin hyvin. Asiakaspalvelu on aina kuulunut työnkuvaani tavalla tai toisella, on se sitten tapahtunut kasvokkain, puhelimitse tai kirjallisesti. Uskoisin, että olen monelle asiakkaallemme tuttu kasvo vuosien varrelta. Pidän siitä, että saan olla asiakkaiden kanssa tekemisissä. Minulla on ollut ilo tavata ihania asiakkaitamme erilaisissa tilaisuuksissa mm. RAK-messuilla, asuntomessuilla sekä Viree -tilassa.  

Vuosia toimin yksityisasiakaspuolen myyntineuvottelijana. Olin yhteydessä asiakkaisiin ympäri Suomea sähkösopimus ja energiaratkaisu asioissa. Viime vuosina maailma, ja etenkin energia-ala on muuttunut. Edellinen vuosi on muuttanut asiakaskäyttäytymistä, niinpä mekin täällä KSS Energialla olemme pohtineet uudelleen, miten vastaamme asiakkaiden tarpeisiin palvellaksemme heitä mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti. Vuosien varrella olen saanut asiakkailta paljon hyvää ja mieltä lämmittävää palautetta. Toiminnan kehittyessä haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen. Tätä tukeaksemme keskityn minäkin asiakkuuden hoidollisiin tehtäviin 1.1.2023 alkaen.   

Minulla on ollut onni saada paljon hyviä työkavereita ympärilleni. Minulle niin talon kuin tiiminikin yhteishenki on tärkeää. Hyvällä tsempillä teen töitä hyvien työkavereiden kanssa. Meillä on hyvät työolosuhteet ja työkalut työn tekemiseen, sekä liikunta- ja lounasedut. Olen nauttinut myös erilaisista virkistävistä teemavuosista, milloin liikunnan tai jonkin muun asian ympärillä, jolloin pääsee hieman toisenlaisissa yhteyksissä tapaamaan työkavereita. Haluankin sanoa kiitoksen kaikille työkamuilleni. Jokainen meistä tekee tärkeää työtä yhteen hiileen puhaltaen. 

Uudet tuulet ja tehtävät mahtavien ammattiosaajien kanssa pitävät mielenkiintoa yllä. Tästä on hyvä jatkaa energistä matkaani hyvän työnantajan leivissä.  

Nainen istuu ulkona talvisessa säässä. Taustalla näkyy puunrunkoja ja lunta. Naisella on vaalea talvitakki, kaulahuivi ja valkoinen pipo. Hiukset on kiharrettu. Nainen hymyilee.

Uratarina: Aurora, digitaalisen markkinoinnin asiantuntija

Minulle KSS Energia on tarjonnut paikan kehittyä ja oppia markkinoinnin ammattilaiseksi. Tulin taloon jo opiskeluaikana, kun tuttavani suositteli KSS Energiaa työpaikkana. Kymenlaaksolaisena tunsin toki yhtiön nimeltä, mutta itse energia-ala oli tuntematon.

Tein ensin KSS Energia -konsernin tytäryhtiön markkinointia, mutta myöhemmin työtehtävät laajenivat koskemaan koko konsernia. Nykyinen työnkuvani on laaja ja käsittää sekä digitaalista että perinteistä markkinointia. Vastuullani on esimerkiksi KSS Energia -konsernin sosiaalisen median kanavat ja niiden kehittäminen.

Pidän siitä, että digitaalisen markkinoinnin asiantuntijan roolissa saan tehdä läheistä yhteistyötä konsernin eri liiketoimintojen kanssa, tytäryhtiöt mukaan lukien. Työympäristö on tarjonnut hyvän miljöön oman ammattitaidon kehittämiseen – meillä saa kysyä, ehdottaa ja kehittää. Opiskelen parhaillaan työn ohella yamk-tutkintoa digimarkkinoinnin johtamisesta. On motivoivaa, että osaamisen kasvaessa myös vastuualueita on mahdollista kasvattaa.

Asun Kotkassa ja minulle osittainen etätyömahdollisuus on ollut tärkeä asia. Arvostan työnantajan luottamusta. Meillä on mukavia ihmisiä töissä, joten työpäivät Kouvolan Energiatalolla ovat etätyön eduista huolimatta niitä parhaita työpäiviä. KSS Energialla töihin on aina kiva tulla.

1.1.47