Maalämpöputkiston kaivanto ylhäältäpäin, jossa henkilö suojavarusteissa ja KSS Energian takissa hitsaa mustia paksuja kaukolämpöputken pätkiä toisiinsa.

Kaukolämpöverkon rakentaminen ja kunnossapito

KSS Rakennukselta löytyy vahvaa ammattitaitoa myös kaukolämpöverkostojen rakentamiseen sekä kunnossapitoon.

Henkilö suojavaatteissa, -hanskoissa ja -maskissa hitsaa putkia yhteen. Kipinöitä lentää runsaasti.

Me KSS Rakennuksella olemme omalta osaltamme vaikuttamassa kaukolämmön toimitusvarmuuteen Kouvolan seudulla. Ammattitaitoinen henkilökuntamme rakentaa sekä ylläpitää kestävää ja laadukasta kaukolämpöverkostoa.

Henkilö suojavaatteissa, -hanskoissa ja -maskissa on kaivannon pohjalla tutkimassa paksujen mustien kaukolämpöputkien liitoskohtaa.

Nopeaa toimintaa vikatilanteissa

Vikatilanteissa meille on ensisijaisen tärkeää saada korjaus tehtyä nopeasti ja sujuvasti, jotta katko lämmön jakelussa olisi mahdollisimman lyhyt.

Korjausprosessi tarkoittaa käytännössä venttiilien sulkemista, linjan tyhjentämistä ja vuodon korjaamista, linjan täyttämistä uudelleen ja verkoston palauttamista normaalitilaan. Kaukolämpöputkistossa kiertää hyvin kuumaa, jopa yli sata asteista, vettä, joten työssä tarvitaan vahvaa osaamista ja huolellista työskentelyä.

Tummaa talvitaivasta vasten nousee höyryä aidatulla alueella olevasta kaivannosta. Etualalla pakettiauto varoitusvalot päällä.
Tiehen on tehty neliön muotoinen aukko, josta nousee kaukolämpöputkiston vesihöyryä. Yksi henkilö kurkistaa kuoppaan ja toinen hitsaa kuopan reunalla niin, että kipinöitä suihkuaa. On pimeä talvi-ilta ja työtä tehdään valonheittimien valaistessa työmaata.

Kuvassa näkyy osittain valkoinen seinäpatteri ja sen valkoinen termostaatti, jossa on luvut yksi, kaksi ja kolme näkyvissä. Termostaattia säätää ihmisen käsi. Taustalla näkyy valkoista seinää ja ikkunalautaa.

Vikailmoitukset 24h: 05 885 1801 (kaukolämpö)

Voit jättää ilmoituksen kaukolämpöverkon viasta tai kunnostustarpeesta helposti vikailmoituslomakkeella, jos tilanne ei ole akuutti. Kiireellisissä tapauksissa soita aina kaukolämpöverkon vikailmoitusnumeroon.

Vikailmoituslomakkeeseen

Ota yhteyttä!

1.1.44