Maantien ja junaradan välissä kulkee sähköverkon keskijännitelinjan ilmajohto.

Maastosuunnittelu

Moni maanomistaja on törmännyt sähköverkostoasioissa titteliin maastosuunnittelija. Mitä se maastosuunnittelu oikein on ja mitä maastosuunnittelijan ammattiin kuuluu?

Mitä maastosuunnittelu tarkoittaa?

Maastosuunnittelu tarkoittaa maastossa tehtävää sähköverkoston käytännön tason suunnittelua, jossa alustava verkostosuunnitelma muokataan kulloiseenkin maastoon sopivaksi. Maastosuunnittelija siis määrittelee verkoston rakenteiden lopulliset sijainnit sekä neuvottelee johtoalueiden maankäyttösopimukset maanomistajien kanssa.

Maanomistajien tiedottaminen sekä heidän toiveidensa kuunteleminen ja niihin mahdollisuuksien mukaan vastaaminen on keskeinen osa maastosuunnitteluprosessia. Niinpä maastosuunnittelija on usein maanomistajille verkonrakennushankkeen näkyvin ammatti.

Iso lainausmerkki

Maastosuunnittelijat ovat myös asiakaspalvelun ammattilaisia.

KSS Rakennuksen suunnittelutiimin vetäjä, suunnitteluinsinööri Maria Taina

Maastosuunnittelija-nimikkeellä työskenteleviä henkilöitä on verkostoalalla arviolta muutamia satoja. Näistä harvinaisista ammatinharjoittajista kolme huippuammattilaista työskentelee KSS Rakennuksen palveluksessa. Kuvassa heistä yksi, Sami Gardemeister.

Henkilö KSS Energian huomiotakissa kurkistaa jalustalla seisovan mittauslaitteen läpi.

Maastosuunnittelulla keskeinen rooli hankkeiden onnistumisessa

Ammattitaitoinen laadukas maastosuunnittelu on sekä tilaajan että myös rakennusryhmän etu. Hyvin tehty maastosuunnittelu helpottaa verkonrakentajien työtä, kun pienetkin yksityiskohdat on mietitty rakennusryhmän puolesta ennakkoon. Kun maastosuunnittelija käy vuoropuhelua maanomistajien kanssa ja laatii laadukkaat dokumentit työn toteuttamiseksi, on verkonrakennustyöryhmän helppo jatkaa työtä eteenpäin. 

 
Meillä KSS Rakennuksella maastosuunnittelua tehdään nykyaikaisin tietoteknisin välinein aktiivisessa vuorovaikutuksessa sidosryhmien kanssa. Kuvassa maastosuunnittelija Jukka Honkanen tekemässä mittauksia. 

Henkilö työasussa GPS-mittasauva kädessään kirjaa tuloksia sauvassa kiinni olevaan tablettitietokoneeseen.Ota yhteyttä!

1.1.44