Pientuotantolaitteiston liittäminen sähköverkkoon

  1. Ota yhteyttä ajoissa! Mikäli suunnittelemasi laitteiston koko ylittää 6 kVA ja sijaitsee asemakaavoitetuilla alueilla (pois lukien ranta-asemakaavoitetut alueet), niin varmistathan jo suunnitteluvaiheessa, että laitteisto on liitettävissä sähköverkkoon. Muilla alueilla varmistathan liitettävyyden aina laitteiston koon ylittäessä 4 kVA.

  2. Tarvittaessa opastamme, miten sinun tulee toimia verkkoon liittämisen osalta ja varmistamme samalla mittauksen soveltuvuuden kohteessasi. Voit ottaa meihin yhteyttä Pientuotannon yhteydenottolomakkeella.

  3. Pyydä sähköurakoitsijaasi lähettämään tuotantolaitteiston tiedot KSS Verkolle Pientuotannon yleistietolomakkeella.

  4. Kun olemme varmistaneet laitteistosi liitettävyyden sähköverkkoon, annamme laitteistolle kytkentäluvan. Tarvittaessa käymme vaihtamassa sähkömittarin, jos nykyinen mittari ei mahdollista sähköverkkoon annon mittaamista.

  5. Ota yhteyttä sähkönmyyjääsi ja tee ostosopimus ylijäämäsähkön myymisestä. Tarvittaessa löydät pientuotettua sähköä ostavat yhtiöt Energiaviraston www.sahkonhinta.fi -palvelusta. Toimitamme tuotannon käyttöpaikkatunnuksen sähkönmyyjällesi.

  6. Lähetämme sinulle tuotannon siirtosopimuksesta vahvistuksen. Pientuotannon siirtomaksun suuruuden löydät hinnastosta. Kun sopimus sähkönmyyntiyhtiön ja KSS Verkon kanssa on voimassa, pääset seuraamaan jakeluverkkoon siirtämäsi ylijäämäsähkön määrää KSS Online -palvelun kulutusraportoinnista.

Lisätietoja:

1.0.19 Fri, 29 Sep 2023 10:09:25 GMT