Äiti sammuttaa valot ja kaksi lasta laittaa kenkiä jalkaansa.

Sähköliittymän omistajuuden vaihtaminen

Teitkö talokaupat? Tiesithän, että kun omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaja vaihtuu, on sen yhteydessä tärkeää ottaa huomioon sähköliittymän omistuksen muuttuminen.

Sähköliittymä ei siirry automaattisesti kiinteistön mukana

Kun kiinteistön omistaja vaihtuu, vaihtuu tavallisesti myös sähköliittymän omistaja. Sähköliittymä on kuitenkin irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti. Liittymän siirto tuleekin mainita kiinteistön kauppa- tai luovutuskirjassa erikseen.

Kiinteistökaupan tai muun omistajuuden muutoksen jälkeen liittymän uuden omistajan tulee ilmoittaa muutoksesta paikalliselle sähköverkkoyhtiölle. KSS Verkon alueella ilmoitus omistajan muutoksesta onnistuu helposti toimittamalla kopio kauppakirjasta tai muusta luovutusdokumentista sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@kssenergia.fi. Vaihtoehtoisesti voit toimittaa siirtoasiakirjan meille postitse osoitteella KSS Verkko Oy, Hovioikeudenkatu 3, 45100 Kouvola.

Lähetämme liittymän uudelle omistajalle allekirjoitettavaksi sopimusvahvistuksen omistajuuden siirrosta. Huomioitavaa on, ettei liittymää voida siirtää, jos jakeluverkonhaltijalla on siirtäjältä sähkönkäyttöpaikkaan kohdistuvia saatavia, ellei uusi liittymänomistaja ota niitä nimenomaisesti vastattavakseen.

Mitä sähköliittymä tarkoittaa?

Mitä sähköliittymä tarkoittaa?

Sähköliittymällä tarkoitetaan tontin sähkönkäyttöoikeutta sekä tontilla sijaitsevaa sähköverkkoa, joka liittää kiinteistön sähköverkkoyhtiön verkkoon.

Jotta kiinteistöösi tulee sähköä, tarvitset liittymän lisäksi voimassa olevan sähkösopimuksen. Sähkösopimuksen voit tehdä kenen tahansa sähkönmyyjän kanssa.

Lue lisää sähköliittymästä
Nainen on kyykyssä muuttolaatikon vieressä. Naisella on ruskea polkkatukka, valkoinen paita ja siniset farkut. Hän hymyilee koiralle joka istuu muuttolaatikon sisällä. Taustalla on muuttolaatikoita ja sohvan kulma.

Muutto ilman kiinteistön omistajuuden muutoksia

Jos muutto ei sisällä kiinteistön omistajuuden muutoksia, riittää pelkkä sähkösopimuksen tekeminen kenen tahansa sähkönmyyjän kanssa. Tällöin tieto muutosta siirtyy automaattisesti.

Usein kysyttyä liittymän omistuksesta

1.1.42