Työmaa- ja tilapäissähköt

Tarvitsetko sähköliittymän vain tilapäisesti? Sekin onnistuu!

Voit tilata tontille KSS Verkolta tilapäisliittymän, mikäli sähkönkäyttö tulee olemaan tilapäistä tai kiinteistölle ei vielä rakentamisvaiheessa haluta ottaa pysyvää sähköliittymää. Tilapäisliittymää käytetään usein juuri rakennustöiden yhteydessä, joten sitä kutsutaan myös työmaasähköksi. Sitä voidaan kuitenkin hyödyntää myös esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä.

Näin saat työmaasähköt käyttöösi

Henkilö työvarusteissa kantaa sähkökaapelikelaa rakennustyömaalla.

Työmailla kuluu paljon sähköä, joten sähkön saantiin ja toimitukseen liittyvät asiat kannattaa hoitaa ajoissa kuntoon.

Tilapäisessä sähköliittymässä KSS Verkko määrittää liittämiskohdan, josta valitsemasi sähköurakoitsija rakentaa tilapäisen liittymisjohdon toivottuun kohteeseen. Tapauskohtaisesti tilapäinen sähköliittymä voi vaatia myös verkon rakentamista.

Huomioitavaa uuden tilapäisen sähköliittymän hankinnassa

  • Olethan hyvissä ajoin yhteydessä kohteesta, koska kohde voi vaatia sähköverkon rakentamista. Vaikka verkon rakentamista ei tarvittaisikaan, ota yhteyttä vähintään kaksi viikkoa ennen kuin liittymää tarvitaan.

  • Myös tilapäisten sähköliittymien liittymiskaapeleissa tulee huomioida ajantasaiset sähköturvallisuusmääräykset.

  • Voit vuokrata kauttamme 25 A- tai 63 A -työmaakeskuksen. Vaihtoehtoisesti oma sähköurakoitsijasi voi asentaa tilapäisen mittauskeskuksen ja tilata keskuksen mittaroinnin yleistietolomakkeella. Mittaroinnista veloitetaan palveluhinnaston mukainen palvelumaksu.

  • Jos kohde ei ole olemassa olevan sähköverkon välittömässä läheisyydessä ja tarvitaan verkon rakentamista, rakentaminen veloitetaan erikseen. Keskusten vuokrat sekä mahdollinen mittauksen toimenpidemaksu veloitetaan KSS Energian palvelumaksuhinnaston mukaisesti.

Mieshenkilö hymyilee päässään oranssi suojakypärä ja huomioliivi yllään.

Tarvitsetko työmaasähköä?

Jos tarvitset työmaa- tai tilapäissähköä, täytä tilapäisliittymän tilauslomake.

Tilapäisliittymän tilauslomake
1.1.44