Tietoa sähkömittareiden vaihdosta KSS Verkon alueella

Kiinteistösi saa pian uuden ja älykkään sähkömittarin

Vuosien 2024–2028 aikana verkkoalueellamme vaihdetaan yli 52 000 mittaria. Mittareiden päivittämisen taustalla on sähkömarkkinalaki ja siirtyminen 15 minuutin välein toteutettavaan mittaukseen.

Mittarinvaihto on asiakkaille maksutonta, ja työn toteuttaa KSS Verkon asennuspalvelutoimittaja.

Mittarinvaihdot etenevät alueittain. KSS Verkko tiedottaa sinua lähestyvästä mittarinvaihdosta etukäteen joko tekstiviestitse tai kirjeitse. Tämän jälkeen voit varata mittarinvaihdolle sopivan ajan varauskalenterista.

Iso lainausmerkki

Uuden mittarin myötä mittausjakso muuttuu tunnista 15 minuuttiin.

Muita uuden mittarin tuomia hyötyjä ovat erilaisten ohjaustoimenpiteiden mahdollisuus sekä sähkön laadun parempi seuranta.

Ajanvaraus sähkömittarin vaihtoon

Sähkömittarin vaihtaminen kestää noin 15 minuuttia, joten se on hyvin nopea tapahtuma. Kohteessa on vaihdon aikana lyhyt sähkökatko. Vaihto ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä. Huomioithan kuitenkin, että mikäli kiinteistösi mittarikotelossa on oman lukko, se tulee avata ennen vaihtotyötä.

Voit valita itselle sopivan ajan mittarin vaihdolle ajanvarauskalenterista.

Hyvä tietää mittarinvaihdosta

Hyvä tietää mittarinvaihdosta

  • Ilmoitamme vaihtotyöstä aina etukäteen.

  • Asiakas varaa mittarinvaihdolle ajan ajanvarauskalenterista.

  • Mittarin vaihdosta aiheutuu noin 15 minuutin lyhyt sähkökatko.

  • Mittarinvaihto on asiakkaillemme maksuton.

Varaa aika mittarinvaihtoon
Kaksi modernia valko-ruskeaa kerrostaloa kirkkaan vihreän nurmikentän takana. Molemmissa kerrostaloissa on paljon eri kokoisia ikkunoita ja lasitettuja parvekkeita. Taustalla näkyy selkeä kirkkaan sininen pilvetön taivas.

Mittareiden vaihto rivi- ja kerrostalokiinteistöissä

Sähkömittareiden vaihto koskee myös rivi- ja kerrostalokiinteistöjä. KSS Verkko ilmoittaa mittareiden vaihdosta ja sen ajankohdasta kerrostalon ilmoitustaululla tai postilaatikoihin jaettavilla tiedotteilla. Mittarit sijaitsevat taloyhtiön teknisessä tilassa, joten huoneistoissa ei ole tarvetta käydä.

Kaksi naista nauravat iloisesti toimistoympäristössä. Kuvan etualalla näkyy musta tietokoneruutu sekä valkoisella toimistopöydällä oleva valkoinen tuulimyllyn pienoismalli. Keltapaitasella naisella on vaaleat hiukset ja hänen vieressään seisovalla vaaleapaitaisella naisella tummat, ylös nutturalla nostetut hiukset. Naiset ovat vuorovaikutuksessa kuvasta ulos rajatulle alueelle, tietokonenäyttöjen yli.

Yritysasiakkaiden mittareiden vaihto

Sovimme mittareiden vaihdosta yritysasiakkaidemme kanssa aina etukäteen, olipa sähkömittarille sitten vapaa pääsy tai ei.

Tällä varmistamme, että mittarin vaihdosta ja siihen liittyvästä lyhyestä sähkökatkosta on mahdollisimman vähän haittaa yritystoiminnalle.

Usein kysyttyä sähkömittareiden vaihdosta

Yleistä tietoa mittareiden vaihdosta

Sähkömittarin vaihto ja ajanvaraus

1.1.44