Uusi KSS Oiva -tuote: Kouvolassa kiinteistön lämmityksen voi nyt muuttaa kertaheitolla 100 %:sti hiilineutraaliksi

KSS Lämpö on tuonut markkinoille uuden kaukolämpötuotteen. KSS Oiva tarjoaa kotitalouksille ja yrityksille mahdollisuuden lämmittää kiinteistönsä täysin hiilineutraalisti.

Kaksi kirkkaan keltaisella värillä varustettuihin työtakkeihin ja valkoisiin kypäröihin pukeutunutta miestä seisoo harmaan lämpölaitoksen edustalla. Talvisessa maisemassa näkyy taustalla puista. Miesten taustalla on keltapunainen työmaa-aita.
Kuvassa Jaalan lämpölaitoksen edustalla KSS Lämmön toimitusjohtaja Mikko Lampinen sekä KSS Energia -konsernin omaisuudenhallinnan johtaja Jukka Rämä.

”KSS Oiva on erittäin odotettu ja toivottu tuotelisä, jolla voimme auttaa asiakkaitamme saavuttamaan hiilineutraalisuustavoitteensa. Asiakkaan näkökulmasta muutos ei vaadi investointeja, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon”, kertoo KSS Lämmön toimitusjohtaja Mikko Lampinen.

KSS Lämpö tuo 100 %:sti uusiutuvilla tai niihin rinnastettavilla energialähteillä tuotetun kaukolämmön saataville kaikille kaukolämpöalueilleen. Hiilineutraalia kaukolämpöä tuotetaan Kouvolassa esimerkiksi metsäteollisuuden sivuvirroista ja hukkalämmöistä.

"KSS Oivan kautta asiakas saa takuun, että hänen ostamansa osuus kaukolämmöstä on uusiutuvilla tai niihin rinnastettavilla energialähteillä tuotettua. Alkuperätakuulain noudattamista valvoo Energiavirasto", Mikko Lampinen sanoo.

Sopimusmalliltaan KSS Oiva on lisäpalvelu, jolla asiakas voi täydentää olemassa olevaa kaukolämpösopimustaan KSS Lämmön kanssa. KSS Oivan hinta on 1,86 €/MWh (alv. 24 %), joka lisätään energiamaksuun.

"Hiilineutraalin kaukolämmön lopullinen hinta määräytyy kulutuksen mukaan. Suuruusluokaltaan lisä on hyvin maltillinen, esimerkiksi tyypillisen kaukolämmitteisen omakotitalon kohdalla puhutaan noin kolmesta eurosta kuukaudessa", Lampinen toteaa.

Merkittävä avaus paikallisten yritysten vihreän siirtymän vauhdittamiseen

KSS Energia -konserniin kuuluvalla KSS Lämmöllä on yli 3 300 liittymäasiakasta ja 280 kilometriä rakennettua kaukolämpöverkkoa eri puolilla Kouvolaa. Uutta kaukolämpöverkostoa on parhaillaan rakentumassa esimerkiksi Valkealan alueelle.

KSS Lämmön uusi hiilineutraali kaukolämpötuote täydentää Lampisen mukaan hyvin koko konsernin vihreän energian tuoteportfoliota, josta löytyvät jo esimerkiksi biokaasu sekä uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettu sähköenergia.

"Näen, että lämmön tuottajan ja toimittajan lisäksi roolimme on olla alueellinen mahdollistaja. KSS Oiva on merkittävä avaus monen paikallisen yrityksen vihreän siirtymän mahdollistamiseen ja vauhdittamiseen."

Lue lisää KSS Oivasta

1.1.44