KSS Energian verkkoinfrastruktuurin edistyksellinen digitaalinen hallinta herätti kansainvälisen kiinnostuksen

Saksan Frankfurtissa kuultiin 8.–10.4. KSS Energian verkkoinfrastruktuurin edistyksellisestä digitaalisesta hallinnasta. Saimme kutsun kertoa työstämme kansainvälisen Esri International Infrastructure Management & GIS -konferenssin (IMGIS) vieraille.

Kaksi pukuun pukeutunutta miestä katsoo hymyillen kameraan konferenssin lavalla. Taustalla näkyy seinälle heijastettu esitys sinivärinen esitys. Puhujapöntössä näkyy 2024 Esri International IMGIS -teksti.

Esrin kansainvälinen IMGIS-konferenssi kokosi infrastruktuurin hallintaan ja paikkatietoratkaisuihin liittyvät osaajat yhteen jakamaan tietoa, oppimaan uutta ja verkostoitumaan.

Vuoden 2024 konferenssi oli kohdallamme aivan erityinen, sillä KSS Lämmön toimitusjohtaja Mikko Lampinen ja KSS Verkon kunnossapitopäällikkö Jyri Tompuri nousivat keskiviikkona 10.4. lavalle kertomaan kaukolämpö- ja maakaasuverkkojen menestyksekkäästä digitaalisesta hallinnasta ja omaisuuden tilan seurannasta. Yhteistyössä Esri Finlandin kanssa toteutettu pilvipohjaiseen ArcGIS Online -palveluun rakennettu ratkaisu otettiin KSS Lämmöllä käyttöön syksyllä 2023.

Iso lainausmerkki

Konferenssin myötä on konkretisoitunut, että meillä KSS Energialla on tehty hienoa ja edistyksellistä työtä järjestelmän käytön osalta.

Mikko Lampinen

Uuden verkkotietoratkaisun käyttöönotto on haastanut vanhoja toimintatapoja ja edellyttänyt sekä henkilöstöltä että urakoitsijoilta uuden oppimista. Tämän työn tulokset näkyvät ja kuuluvat nyt kansainvälisillä foorumeilla!

"On ollut mukava tavata eri toimialojen asiantuntijoita ja kuulla sovellusten käyttötapauksista monipuolisesti. Voimme olla ylpeitä siitä, mitä olemme saaneet varsin nopeassakin aikataulussa aikaiseksi muun muassa hankeviestinnän, työnohjauksen ja datan hyödyntämisen saralla”, Mikko Lampinen ja Jyri Tompuri tiivistävät konferenssin annin ja tunnelman.

Lisätietoa

1.1.44