Muutakin®-sovellus auttaa sopivan sähkösopimuksen löytämisessä - kätevä visuaalinen seuranta

”Isoin yllätys sovellusta käyttäessä on ollut, kuinka paljon myös kerrostaloasunnossa omilla päätöksillä on vaikutusta”, toteaa sovellusta ensimmäisten joukossa testaamaan päässyt Jessica Juhola.

Mustaan talvitakkiin pukeutunut vaaleahiuksinen nainen hymyilee puhelin kädessään vihreän havuaidan edustalla. Naisella on pitkät punaiset kynnet ja valkoinen puhelin. Taustalla näkyy pihatietä, jonka varrella on hieman lunta.

KSS Energia loi muuton suunnittelun apurin, joka tuo samalla sähkön kulutuksen seurannan puhelimeesi. Muutakin®-sovellus auttaa sopivan sähkösopimuksen löytämisessä ja luo muuttosuunnitelman juuri sinun tarpeisiisi. Uusi ja ilmainen sovellus sopii jokaisen sähköyhtiön asiakkaalle.

Muutakin®-sovellus kulkee siellä missä sinäkin. Se muotoilee tiedot omasta sähkön kulutuksestasi helposti hahmotettavaan muotoon ja antaa suosituksia seuraavan päivän sähkönkulutukseen.

KSS Energian kuluttajamyynnin johtaja Jessica Juhola hyödyntää applikaatiota paitsi uuden kodin, myös vapaa-ajan asunnon energiankulutuksen seurannassa. Hän pääsi testaamaan ensimmäisten joukossa Muutakin®-sovellusta myös aidossa muuttotilanteessa.

Avoimuutta jokaiselle sähkön kuluttajalle

Muutakin®-sovellusta alettiin kehittää jo pari vuotta sitten. Samaan aikaan energia-alalla alettiin elää erilaista aikakautta: energiakriisi herätteli kuluttajat miettimään sähkön käyttöään sekä sen kustannuksia aiempaa tarkemmin. Nyt käyttöön otetulla sovelluksella myös omien kulutustietojen tulkitseminen ja vertaaminen pörssisähkön hintaan on entistä helpompaa.

"Haluamme tarjota avoimesti tietoa sähkösopimustemme eroista, mutta myös helpottaa arjen kulutuksen seuraamista ja suunnittelua", Jessica Juhola kertoo.

Sovelluksen käyttö ei vaadi tietyn energiayhtiön palvelujen käyttöä vaan se on mahdollista kaikille. Omat kulutuslukemat tuodaan sovellukseen tunnistautumisen jälkeen Fingridin Datahubin kautta.

Sähkön kulutus piirtyy sovellukseen paitsi perinteisinä kulutustietoina, myös havainnollistavien värien avulla päivä-, viikko ja kuukausitason näkymissä. Lisäksi sovellus tarjoaa suosituksia seuraavan päivän sähkönkulutukseen. Voit myös vertailla, millainen sähkösopimus sopisi parhaiten juuri sinulle.

Jessica hyödyntää sovellusta sekä oman kodin että kesäasunnon energiankulutuksen seurantaan.

"Itse tykkään niin paljon datasta, että käyn kurkkimassa kulutustietojamme paljon. Tiiviimpi seuraaminen sopiikin pörssisähkön ja käyttövaikutukseen perustuvan sähkösopimuksen käyttäjälle."

Iso lainausmerkki

Itselleni isoin yllätys sovellusta käyttäessä on ollut, kuinka paljon myös kerrostaloasunnossa omilla päätöksillä on vaikutusta kulutukseen.

Jessica Juhola

Sovelluksen ydinajatuksena on laajentaa sen ominaisuuksia jatkuvasti käyttäjäkokemusten avulla.

"Tavoitteenamme on tarjota jopa valtakunnallinen tarjousten verkosto. Kehitämme sovelluksen sisältöä ja sen palveluja käyttäjien toiveiden mukaan", Jessica kertoo.

Muutakin kuin helppoa sähkön kulutuksen seurantaa

Mustiin vaatteisiin pukeutunut vaaleahiuksinen nainen istuu sinisellä tuolilla ja katsoo hymyillen puhelintaan. Etualalla on viherkasvi, takana näkyy oranssi kulmasohva ja pieni sohvapöytä. Kuvan tunnelma on raikas.

Muuttaminen aiheuttaa stressiä. Muistettavaa on paljon, ja kaikki on saatava tehtyä arjen velvollisuuksien keskellä. Muuttoilmoitus, pakkaaminen, vanhan kodin siivous, muuttoavun etsiminen – entä mitä kaikkea tarvitsee tehdä uudessa kodissa?

Yksi tärkeä muistettava muuttourakassa on uuden kodin sähkösopimuksen tekeminen. Millaisia sopimuksia on tarjolla, entä mikä on minun kotiini järkevin ratkaisu?

KSS Energia kehitti Muutakin®-sovelluksen kautta helpon ratkaisun muuttokaaokseen: sovellus rakentaa muistilistan muuttoa varten sen ominaispiirteet huomioiden.

"Tutkitusti muuttaminen nousee stressaavien elämäntilanteiden top 5:een. Koska olemme joka tapauksessa mukana asiakkaidemme muutossa sähkösopimuksen tarjoajana, miksi emme samalla tekisi muutosta mukavampaa jokaiselle", Jessica Juhola taustoittaa.

Uusi muuttoapuri pääsi heti todelliseen testiin, kun Jessica suunnitteli sen avulla oman muuttonsa.

"Sovellus on rakennettu tunnistamaan erilaisiin muuttoihin liittyvät tarpeet, kuten asumistyypin vaihdoksen."

Iso lainausmerkki

Kun olin antanut muuttoomme liittyvät alkutiedot, sain heti käyttööni valmiin ja selkeän tehtävälistan.

Jessica Juhola

Tehtävälista jakautuu paitsi ennen muuttoa tehtäviin asioihin myös muuttopäivän valmisteluun sekä muuton jälkeen muistettaviin tehtäviin, jotka tekevät uuteen kotiin asettumisesta helpompaa. Tässä vaiheessa kannattaa ottaa käyttöön sovelluksen ryhmäominaisuus.

"Jaoin muuttosuunnitelman miehelleni, joka oli myös ladannut sovelluksen puhelimeensa. Tämän jälkeen pystyimme jakamaan työlistojen tehtävät sovelluksessa keskenämme. Näin saimme kummallekin oman tehtävälistan."

Valmista muuttolistaa voi täydentää omilla muistiinpanoilla ja lisätehtävillä.

"Muokkaaminen oli todella näppärää", Jessica kertoo.

Ryhmäominaisuudessa on myös se hyvä puoli, että muuttoprojektin voi jakaa isommallekin muuttoporukalle. Muuton jälkeen ryhmän voi purkaa, ja sovellus jää omaan käyttöön. Sen avulla jokainen voi seurata sähkönkulutustaan sähkösopimuksesta ja sijainnista riippumatta sekä tutustua alueen parhaisiin tarjouksiin.

Tutustu ja lataa Muutakin®-sovellus!

Aloita tästä

1.1.44