Koivuklapit kuivuvat aurinkoenergialla

Ajatus yritystoiminnan pitkäjänteisestä kehittämisestä houkutteli polttopuita myyvän ja erilaisia metsäalan töitä tarjoavan Klapijukan yrittäjän Antti Koivulan aurinkopaneelien hankintaan.

Polttopuita myyvän Klapijukan yrittäjä Antti Koivula toimipisteensä edustalla kertomassa KSS Energialta hankituista aurinkopaneeleista.

Klapijukan kohdalla aurinkopaneelien hankinta ei ollut hetken huumaa, sillä tekniikasta kiinnostunut Koivula halusi hakea faktaa ja dataa eri asiantuntijoilta.  

“Halusin saada rehellistä tietoa aurinkopaneeleiden tuottomääristä ja tekniikasta. Kyselin asiantuntijoiden mielipiteitä ja pyysin myös tarjouksia useammaltakin toimijalta. Tavoitteena oli valjastaa aurinkoenergiasta meille kilpailuvaltti erityisesti omavaraisuuden näkökulmasta.“ 

KSS Energia valikoitui kumppaniksi erityisesti kahdesta syystä: asiakaslähtöinen palvelu ja asiantuntemus. 

“Ensinnäkin palvelu oli hyvin asiakaslähtöistä. Moni toimija tarjosi aurinkopaneeleja tuote edellä, mutta KSS Energialla haettiin juuri meille sopivaa ratkaisua. Koen, että toiveita ja tarpeita kuunneltiin aidosti.”  

“Toisekseen KSS Energialta sain realistiset arviot tuotosta, he puhuivat niin kuin asiat ovat”, Koivula sanoo.   

”Se mitä luvattiin, myös piti” 

Klapijukan Elimäellä sijaitsevien toimitilojen katolle asennettiin vuoden 2022 lopulla 32 tyylikkään mustaa yksikidepaneelia. Koivula kiittelee projektin sujuvaa etenemistä ja yhteistyötä.  

“Kaikki asiat ovat pitäneet, mitä on luvattu. Päätös paneelien hankinnasta tehtiin elo-syyskuun vaihteessa. Meille oli ensiarvoisen tärkeää saada paneelit ennen maaliskuussa alkavaa kuivauskautta.”  

Iso lainausmerkki

35 % vuosikulutuksesta katetaan aurinkoenergialla. 

Valtaosa Klapijukan reilun 30 000 kWh:n vuosittaisesta energiankulutuksesta kuluu puiden kuivaamiseen. Kulutuksesta 80 % ajoittuu Koivulan mukaan maalis-elokuun välille, mikä on aurinkoenergian hyödyntämisen kannalta hyvinkin optimaalista. 

“Puita on kuivatettu ikiajoista lähtien auringon avulla. Nyt meillä on mahdollisuus hyödyntää aurinkoenergiaa maksimaalisesti – ikään kuin tuplasti”, Koivula iloitsee. 

Sähköauton latauspiste osa kehityskaarta 

Koivula kertoo hakeneensa energiaratkaisuista kehityspolkuja myös kuljetuspuolelle, joten osana projektia Klapijukan toimitilojen pihaan asennettiin sähköauton latauspiste

Klapijukan yrittäjä Antti Koivula tutkimassa yrityksen pihalle asennettua sähköauton latauspistettä.

“Koska maaseudulla asuvalla ihmisellä ja siellä toimivalla yrityksellä on pakko olla kuljetusväline, tämä oli yksi sysäys energiatehokkuutta parantavalle kehityskaarelle. Kenties voimme joskus toimittaa puut asiakkaidemme koteihin aurinkoenergialla.”  

”Näillä askelilla on lähdetty ja suunta on selvä. Kaikki meidän tulevat tuotantoon liittyvät investoinnit ja kasvutavoitteet perustuvat siihen, että meillä on aurinkosähköä käytössä”, Koivula toteaa. 

Klapijukan aurinkovoimala lukuina 

32 aurinkopaneelia 
12,64 kWp teho 
10 900 kWh vuosituotto 
35 % vuosikulutuksesta katetaan aurinkoenergialla 

Aurinkosähköä teillekin?

Yritysten aurinkosähköratkaisut

Avainsanat:
Aurinkopaneelit
Sähköauton latauspisteet
Energiaratkaisut
1.1.47