Henkilö suojavarusteissaan seisoo kaapelikaivannon reunalla ja tutkii sitä. Taustalla kaivuri kaivaa lisää kaivantoa ja henkilö asettaa maakaapelia kaivannon pohjalle.

Yhteisrakentaminen

Hanke voi käynnistyä myös yhteisrakentamisen tavoitteista, joissa useampi johtolaitos toteuttaa verkkojen rakentamisen samanaikaisesti.

Suunnittelemme ja toteutamme aktiivisesti yhteisrakentamishankkeita ympäri jakelualuetta. Teemme yhteisrakentamista katuvalaistuksen, teleoperaattorien sekä lämpö- ja vesitoimijoiden kanssa. Myös kaupunki tai kunta voi toimia aloitteentekijänä yhteisrakentamisessa.

Alueiden elinvoimaisuuden ja infran kehittämisen kannalta hankkeet ovat erittäin tervetulleita. Säävarma sähköverkko on tärkeä alueen sähkönjakelun käyttövarmuuden parantamiseksi. Lisäksi yhteisrakentaminen vähentää työmaiden vaikutuksia alueen asukkaiden elämään, kun yhdellä kaivauksella rakentuu useampi hanke.

Kaivannon pohjalla kulkee kolme mustaa kaapelia ja yksi sininen. Sinisen kaapelin kuori on avattu, jolloin sen sisältä näkyy useita värikkäitä johtoja.

Yhteisrakentamishankkeissa esimerkiksi valokuituverkko mahdollistaa alueen asukkaille luotettavan internet-yhteyden ja sitä kautta parhaat mahdolliset edellytykset etätyöskentelyyn ja -opiskeluun sekä erilaisten digitaalisten peruspalveluiden hyödyntämiseen.

Valokuitu-yhteisrakentamishankkeiden toteutuminen riippuu usein alueen asukkaista. Yleensä valokuituverkko päästään rakentamaan, mikäli tarpeeksi moni on halukas tilaamaan valokuituliittymän kotiinsa.

Työntekijä vetää sähkökaapelia isolta kelalta kaivantoon. Taustalla kaivuri siirtää kaapelikelaa.

Etsimme yhteisrakentamisen mahdollisuuksia jatkuvasti ja käymme aktiivista keskustelua alueen muiden infratoimijoiden kanssa yhteisrakentamishankkeista. Aktiiviset hankkeet löydät hankekartastamme.

Kysy lisää:

Ylävartalokuva mieshenkilöstä ruutupaidassa.

Antti Kokko

RAKENNUTTAMISPÄÄLLIKKÖ, KSS Verkko Oy

1.1.44