Kaksi henkilöä istuu työpöydän ääressä, jolla näkyy monta näyttöruutua. Toinen henkilöistä osoittaa yhtä ruutua.

Tekninen palvelu

Tekninen palvelu vastaa sähköverkkojen ylläpidosta, sähkö- ja lämpöverkkojen teknisestä asiakaspalvelusta, erilaisista verkkojen valvontapalveluista sekä KSS Energian tuotekehityksen koordinoinnista.

Sähköverkon ylläpito

Yksi teknisen palvelun keskeisimmistä tehtävistä on sähköverkon ylläpito. Se tarkoittaa verkon tilan valvomista ja viankorjausta vuoden jokaisena päivänä. Asiakkaiden vikailmoituksiin ja kaukokäyttöjärjestelmän hälytyksiin reagoidaan välittömästi ympäri vuorokauden.

Sähköverkkoa pyritään koko ajan myös kehittämään niin, että asiakkaiden kokema sähkönjakelun keskeytys pienenisi. Lisäksi Tekninen palvelu toimii usein toimitusvarmuuden asiantuntijana sähköverkon rakennusurakoissa.

Henkilö istuu työpöydän äärellä ja tutkii neljällä näytöllä näkyviä karttoja ja tietoja.

Tekninen asiakaspalvelu

Tekninen asiakaspalvelu tulee monelle tutuksi kiinteistöä rakentaessa, sillä kaikki liittymäkyselyt niin sähkön kuin kaukolämmönkin osalta kulkevat sen kautta. Lisäksi pientuotannon liittäminen verkkoon käsitellään teknisessä asiakaspalvelussa.

Myös asiakkaiden monenlaiset tekniset pulmat ratkotaan ammattitaitoisesti joko teknisen asiakaspalvelun toimesta tai organisaation muun asiantuntijaosaamisen avulla.

Katuvalaistus valaisee liikenneympyrän aluetta pimeällä.

Valvontapalvelut konsernin tulosyksiköille

Tekninen palvelu tuottaa erilaisia valvontapalveluita muille konsernin tulosyksiköille. Niihin kuuluu esimerkiksi työajan ulkopuolinen katuvalo- ja liikennevalovalvonta sekä viankorjaus.

Myös mittareiden etäkytkentä sekä siihen liittyvät työtehtävät kuuluvat teknisen palvelun vastuualueelle.

Turkoosilla taustalla suurenevia puukuutioita, joihin on piirretty hehkulamput. Käsi on nappaamassa kiinni suurimmasta kuutiosta, johon piirretty lamppu on syttynyt.

Tuotekehitys

Tuotekehityksen kautta voidaan tuoda tarjolle kokonaan uusia tuotteita tai kehittää jo olemassa olevia. Tuote itsessään voi olla niin tavaratuote kuin palvelukin.

KSS Energia etsii aktiivisesti uusia tuotekehitysideoita sekä talon sisäisesti että esimerkiksi oppilaitosten ja yrityskumppaneiden kanssa tehtävän yhteistyön kautta. Kehitys voi lähteä myös asiakkaalta saadusta palautteesta tai ehdotuksesta. Tuotekehityksessä mikään idea ei ole liian pieni tai liian suuri!

KSS Energia on monialainen konserni, joka tarjoaa sähkönmyynnin lisäksi muun muassa sähköautojen latausratkaisuja, aurinkopaneeleja, lämpöratkaisuja sekä urakointipalveluja, kuten sähköverkkojen ja ulkovalaistuksen rakentamista. Jos tarjonnasta mielestäsi puuttuu jokin tuote tai palvelu, vinkkaa siitä meille. Lähetä ideasi osoitteeseen tuotekehitys@kssenergia.fi. Kaikki ideat ovat tervetulleita!

Iso lainausmerkki

Jos mielessäsi on tuote tai palvelu, jonka haluaisit löytyvän myös KSS Energian tarjonnasta, siitä kannattaa ehdottomasti vinkata meille. Kaikki ideat ovat hyviä ja tervetulleita!

Lauri Peltola, tuotekehityspäällikkö

Tuotekehityksen työtehtävät

Hehkulamppu, jonka valonlähteeksi on kuvattu aurinko.

Tuotekehityksen työtehtävät

  • Markkinaseuranta

  • Aktiivinen tuotekehitysideoiden etsiminen niin talon sisäisesti kuin yhteistyössä oppilaitosten sekä yrityskumppanien kanssa

  • Tuotekehitysprojektien läpivienti - lopputuloksena lisäarvoa tuovia tuotteita tai palveluita

Lisätietoa tekniseen palveluun liittyen

Ilmassa kulkee sähköjohtoja moneen suuntaan punaisen maalaistalon lähistöllä, myrskyisellä taivaalla näkyy salamanisku.

Häiriökartta

Sähköverkon viat ja häiriöt näkyvät häiriökartalla lähes reaaliaikaisesti. Niistä tiedotetaan häiriöalueen asukkaita myös tekstiviesteillä.

Sähköverkon häiriökarttaan
Sähköpylvään äärellä kolme työvarusteissa olevaa miestä. Kaksi operoi pylvääseen kiinnitettyä FLIR-järjestelmää, yksi katsoo tien reunustalla seisten suoraan kameraan. Taustalla on syysväreissä oleva peltomaisema ja kirkkaan sininen taivas valkoisine kumpupilvineen.

Automatiikka apuna

Automatisoidun vianerotusjärjestelmä FLIRin itsenäisesti tekemä vianrajaus ja sähköjen palauttaminen kunnossa oleville verkonosille tarkoittaa, että vian aiheuttama sähkökatko koskee mahdollisimman harvoja asiakkaita.

Lue lisää FLIR-järjestelmästä
1.1.42