Vihreää taksiliikennettä rakentamassa

Kouvolan Taksiautoilijoiden puheenjohtaja Marko Häkkisen mukaan asiakkaat valitsevat yhä lisääntyvissä määrin sähköisen taksin perinteisen polttomoottoriauton sijasta.

Tummatakkinen mies istuu autossa kuljettajan paikalla, vasen käsi auton ratissa kiinni. Kuva on kuvattu auton sisällä takapenkin suunnasta etupenkkiä kohti.

"Taustalla on puhdasta ekoajattelua, mutta myös aitoa mielenkiintoa sähköautoja ja niiden toimintaa kohtaan", Kouvolan Taksiautoilijoiden puheenjohtaja Marko Häkkinen taustoittaa asiakkaiden kiinnostusta sähköisiä takseja kohtaan.

Kouvolan sähkötaksit ajavat hiilineutraalilla sähköllä, joiden CO2-päästöt ovat nollassa. Kaikkea taksiliikennettä ei Kouvolan alueella vielä pystytä ajamaan sähköautoilla.

"Tällä hetkellä sähköautojen toimintamatkat ovat huomattavasti polttomoottoriautoja lyhyempiä. Esimerkiksi koulukyytejä ei ole toistaiseksi mahdollista hoitaa sähköautoilla pitkien välimatkojen vuoksi", Häkkinen sanoo.

Sähköisen taksiliikenteen edistämiseksi KSS Energia on yhteistyössä Kouvolan Taksiautoilijoiden kanssa mahdollistanut sähkötaksien latausmahdollisuudet KSSe-asiointilatauspisteillä, Kauppalanaukion pikalatauspisteellä sekä Kymen Paviljongin suurteholatauspisteellä. Kesällä 2024 Kouvolan Välikadun taksiasemalle valmistuu suurteholatauspisteet.

Taksiautoilijamies seisoo kuljettajan puolen oven luona auki olevan oven takana ja hymyilee. Miehellä on musta talvitakki ja lyhyet hiukset. Auto on teipattu valkoisen, keltaisen ja sinisen sävyin. Taustalla näkyy harmaa rakennus, linja-autoja ja puita. Ilma on alkutalven harmaa.

Ennennäkemätöntä edelläkävijyyttä puhtaan liikenteen puolesta

Kouvolassa ollaan puhtaan taksiliikenteen edelläkävijöitä. Vastaavaa yhteistyötä ei ole nähty missään muualla Suomessa.

Iso lainausmerkki

Olemme saaneet paljon valtakunnallista näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa ja lehdissä sekä Taksiliiton ja yhdistystapaamisten kautta.

Marko Häkkinen

Viesti onnistuneesta yhteistyöstä on Häkkisen mukaan kiirinyt jo ympäri Suomea.

"Yhteistyömme herätti paljon keskustelua Lapin taksipäivillä viime syksynä. Paikalla oli yli 160 autoilijaa ja useita yrityksiä. Monet ymmärsivät, että yhtä hedelmällinen yhteistyö on mahdollista muuallakin, kunhan yhteistyön osapuolet ovat aktiivisia."

Häkkisen kertoo yhteistyön KSS Energian kanssa olleen positiivista ja aktiivista heti ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien. Molempien osapuolten toiveena on, että yhteistyö laajenee ja kehittyy entisestään.

"Tuoreen aiheen parissa otetaan pieniä askeleita, mutta suunta on loistava!"

Avainsanat:
Sähköauton latauspisteet
1.1.44