Kuvassa vanhemmat ja lapsi makaavat talvisella pellolla katsellen taivaalle. Toinen aikuisista näyttää kädellä ylös taivaalle vaalealle taivaalle. Toisella vanhemmalla on oranssi pipo ja toisella vaalean ruskea. Lapsella heidän välissä on musta pienempi pipo. Taustalla näkyy lumista peltoa ja kauempana on metsää.

Sähkönkulutuksen mittaaminen

Etäluettava sähkömittari kertoo todellisen kulutuksen

KSS Verkko mittaa lähes kaikkien asiakkaidensa sähkönkäyttöä etäluettavalla sähkömittarilla, josta tiedot siirtyvät automaattisesti järjestelmiimme. Sinulle etäluettava mittari tarkoittaa sitä, että sähkölaskusi perustuu toteutuneeseen kulutukseen eikä arvioon ja vuotuiseen tasaukseen.

Mikäli luennassa on ongelmia tai etäluettavaan mittariin ei saada yhteyttä, KSS Verkko toimittaa asiakkaalle arviolaskun. Tämän vuoksi voit saada sähkölaskun, joka sisältää myös arvioitua sähkönkäyttöä.

KSS Online -palvelumme kautta pääset myös itse seuraamaan sähkönkäyttöäsi reaaliaikaisesti. Voit vertailla kulutustietoja ja samalla omien energiasäästötoimenpiteiden vaikutusta tunti-, viikko-, kuukausi- sekä vuositasolla.

Äiti sammuttaa valot ja kaksi lasta laittaa kenkiä jalkaansa.

Sähkön katkaisu kiinteistöstä

Sähköä ei saa katkaista pääkytkimestä edes pidemmän poissaolon ajaksi. Etäluettavassa mittarissa olevan kytkentälaitteen painikkeen avulla voit kuitenkin katkaista sähköntulon mittarista eteenpäin kiinteistöön, mutta pitää mittarin etäluennassa. Katkaise sähköt pääkytkimestä ja poista sulakkeet, kun kiinteistössä tehdään sähkötöitä.

Sähkölinjaa peltomaisemassa usvaisessa auringonlaskussa.

Mittaamisesta on apua oikean siirtotuotteen valinnassa

Sähkön siirtotuote eli mittaustapa valitaan kiinteistössä käytettävän energiamäärän ja käyttöajan mukaan. Mietityttääkö, mikä siirtotuote sopisi parhaiten juuri sinun sähkönkulutustottumuksiisi?

Lue lisää sähkön siirtotuotteista

Etäluettavien mittarien käyttöohjeet:

1.1.44