Poika, äiti, isä ja tytär istuvat hymyillen sohvalla ja käyttävät älylaitteita.

Varma ja vaivaton kaukolämpö

Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto. Se on käyttäjälleen varma ja helppo ratkaisu, sillä lämmön tuotannosta ja toimituksesta vastaa kaukolämpöyhtiö. KSS Lämmöllä on satoja kilometrejä kaukolämpöverkkoa ympäri Kouvolan seutua.

Keltapaitainen nainen seisoo seinustan vieressä molemmat kädet seinäpatterin päälle asetettuna, kokeilee pattereiden lämpöä.

Kaukolämpö on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto

Kaukolämpö takaa kiinteistöön tasaisen lämmön ja lämpimän käyttöveden ympäri vuoden. Kaukolämpö sopii kaiken kokoisiin ja ikäisiin kiinteistöihin.

Pyydä tarjous kaukolämpöliittymästä

Miksi kaukolämpö?

  • Vakaa ja edullinen hinta

  • Uusiutuvaa energiaa

  • Huoltovapaa järjestelmä

  • Varma ja tasainen lämpö

  • Nostaa kiinteistön arvoa

Etuina ympäristöystävällinen ja paikallinen tuotanto

Kaukolämpö on käyttöhinnaltaan edullinen ja asennuskustannuksiltaan maltillinen lämmitysmuoto. Kaukolämpö tehdään paikallisesti sähköä ja lämpöä tuottavissa voimalaitoksissa sekä lämpökeskuksissa.

Laitokselta kuuma kaukolämpövesi johdetaan suljetussa lämpöverkossa maan alla asiakkaiden lämmönsiirtimiin ja takaisin. Lämmönsiirtimissä kaukolämpövesi lämmittää kiinteistön lämmitysverkossa kiertävän veden sekä lämpimän käyttöveden.

Iso lainausmerkki

Erinomainen valinta niin kodin, yrityksen kuin taloyhtiön lämmitysmuodoksi.

Kaukolämmön tuotanto on sekä tehokasta että ympäristöystävällistä. Lämmöntuotannon polttoaineina käytetään esimerkiksi metsähaketta, puupellettejä ja biolietettä.

Järjestelmänä kaukolämpö on nerokas, sillä se ei ole riippuvainen yhdestä lämmönlähteestä. Mukaan voidaan liittää myös uusia lämmönlähteitä, kuten hukkalämpöä tuottavia teollisuus- ja liikekiinteistöjä.

Anna ammattilaisten huolehtia kiinteistösi lämmöstä.

Tukea lämmitystavan vaihtoon

Tukea lämmitystavan vaihtoon

Kaukolämpöön vaihtavat kuluttajat voivat hyödyntää lämmitystavan vaihtajille tarjottavia tukia: kotitalousvähennystä tai valtion 4 000 euron avustusta, joka on tarkoitettu esimerkiksi öljylämmityksestä pois vaihtaville.

Lisätietoa voimassa olevista tuista vero.fi ja ely-keskus.fi.

Tutustu 4 000 euron avustukseen
Vaaleahiuksinen nainen istuu toimistohuoneessa mustassa toimistotuolissa ja katsoo pois työpisteestä hymyillen. Hänen edessään on musta kirjoitusalusta, näppäimistö ja musta näyttö. Naisella on päällä musta paita ja musta tyylikäs jakku ja kädessä rannekello. Taustalla näkyy ikkuna, josta siintää puita. Seinällä on sininen seinäkalenteri.

Näin liityt kaukolämpöön

Kiinteistön liittäminen kaukolämpöön vaatii alueelle kaukolämpöverkon. Liittymisprosessi kaukolämpöön kulkee pääpiirteittäin seuraavasti:

  1. Tilaus

  2. Suunnittelu

  3. Toteutus

  4. Käyttö

Lue lisää
Kaukolämpölaitteistojen asentaja sinikeltaisissa työvaatteissa opastaa sinitakkiselle asiakkaalle kaukolämpölaitteiston toimintaa. Kuva omakotitalon pannuhuoneesta.

Kaukolämmön edut houkuttelivat lämmitystavan vaihtoon

Kouvolan Valkealassa asuva Jari Toivakka iloitsee öljylämmityksen vaihtumisesta varmaan, huolettomaan ja vakaahintaiseen kaukolämpöön. Toivakan vuonna 1977 valmistunut ja noin 100 m²:n koti oli ensimmäinen omakotitalo, joka liitettiin alkutalvesta 2023 Valkealan uuden kaukolämpöverkon piiriin.

Lue asiakastarina

Aiheeseen liittyvää

Kolme henkilöä suojavarusteissa, yksi heistä kaivurista irrotetun kauhan sisällä. Heillä on kaapelinetsinnässä ja -merkinnässä tarvittavia työvälineitä.

Missä kulkevat Kouvolan seudun kaukolämpöverkot?

Kiinteistön liittäminen kaukolämpöön vaatii alueelle kaukolämpöverkon. KSS Lämpö kuuluu KSS Energia -konserniin ja meillä on Kouvolan seudulla tuhansia kaukolämpöasiakkaita: kotitalouksia, taloyhtiöitä ja yrityksiä.

Kysy lisää:
Milla Raunio
myyntipäällikkö
milla.raunio@kssenergia.fi
050 432 3423

Piirroskuva harmaasta metallisesta lämpölaitosrakennuksesta, jonka molemmissa päissä korkeat mustat piiput ja takana kaksi vaaleanharmaata hakesiiloa.

Lisää kaukolämpöverkkoa rakenteilla

Tutustu KSS Lämmön hankealueisiin ja liitä kiinteistösi edulliseen kaukolämpöön. Uusia hankealueita meillä on muun muassa Kouvolan Valkealassa.

Nuori tummahiuksinen poika makaa kotona sängyllä vaalean peiton päällä ja käyttää harmaata kannettavaa tietokonetta.  Hänellä on päässä mustat kuulokkeet ja päällä tummapaita ja tummansiniset farkut. Pojan huone on vaalea ja huoneen seinällä on pieni oranssi hylly. Sängyn päällä on erivärisiä tyynyjä ja sängyn vieressä on yöpöytä, jonka päällä on pieniä tavaroita.

Maakaasu on monikäyttöenergiaa

Maakaasu on varma ja turvallinen valinta kodin lämmitysmuodoksi. Tarjoamme maakaasua Kouvolan, Kuusankosken, Korian, Myllykosken, Keltakankaan ja Inkeroisten alueille.Kuvassa näkyy osittain valkoinen seinäpatteri ja sen valkoinen termostaatti, jossa on luvut yksi, kaksi ja kolme näkyvissä. Termostaattia säätää ihmisen käsi. Taustalla näkyy valkoista seinää ja ikkunalautaa.

Alkaako vanha kaukolämpölaitteistosi lähestyä eläkeikää?

Vaihda nyt vanha kaukolämpösiirrin uuteen ja nykyaikaiseen kaukolämpöpakettiin. Puramme vanhan pois ja asennamme uuden tilalle PÄIVÄSSÄ. Teemme sinulle kirjallisen tarjouksen avaimet käteen -ratkaisusta.

Voit ottaa yhteyttä myös muissa lämmönjakohuoneen laitteisiin liittyvissä tarkastus- ja huoltoasioissa.

Soita ja kysy lisätietoja: 0400 650 865.

Lue lisää

Lisätietoja kaukolämpöliittymistä

Kysy lisää:

Milla Raunio

MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, kaukolämpö ja maakaasu

Usein kysyttyä kaukolämmöstä

1.1.47